Vučić: Razumeli smo Kurtijeve poruke, nisam fasciniran

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da razume sve poruke koje svojim izjavama i delima šalje Aljbin Kurti — od glasanja na izborima u Albaniji, do zahteva o ratnoj odšteti od Srbije, ali da to nikako nije konstruktivan pristup, kao i da tim porukama nije fasciniran.

Vučić je, na pitanje koje su njegove pozicije i cilj Aljbina Kurtija, odgovorio da ne mora ništa da objašnjava i da napada Kurtija ili bilo koga, jer je dovoljno da se sve reči i dela stave na papir.

„Glasate u Albaniji. Dobar signal. Jasno je svima, i nama i u svetu, šta želite da kažete. Kažete da želite ratnu odštetu od Srbije, razumeli smo šta želite da kažete. Kažete da ćete podneti tužbu za genocid, iako ne možete jer niste suverena država, možda preko Albanije, ili neke treće zemlje, jasna nam je i ta poruka“, rekao je Vučić u Briselu.

Prema njegovim rečima, ako neko želi da kaže da je to konstruktivan pristup — nije, ali dodaje da ipak zbog toga ne bi trebalo da se previse sekiramo.

„Imamo mnogo da radimo, da uradimo za zemlju. Osim energetike, ne vidim da imamo ozbiljnijih problema, i po pitanju bezbednosti našeg naroda i drugih stvari”, rekao je Vučić sinoć za Tanjug i dodao:

„A, te njihove političke vratolomije, za unutrašnju političku upotrebu… Niko time nije naročito fasciniran“.

Veliki infrastrukturni projekti koji će promeniti Srbiju

Vučić je rekao i da su sa EU započeti razgovori o veoma velikim infrastrukturnim projektima koji će potpuno promeniti Srbiju.

„Uzbuđen sam i ne mogu da sakrijem osmeh, već smo počeli određene razgovore sa evropskom delegacijom i EK, i ako Ursula Fon der Lajen bude odobrila, reći ću vam da smo ugovorili sa Evropljanima jedan od najvećih infrastrukturnih projekata ikada za Srbiju. Tako da samo 24 sata nas deli da kažem jesmo li uspeli ili ne“, naveo je u nedelju Vučić.

On je dodao da će onda moći da kaže da je učestvovao u nečemu što je bilo mnogo dobro i značajno za našu zemlju.

„Bukvalno nećemo biti ista zemlja, ne mogu više od ovoga da kažem, ali reče je o velikim infrastrukturnim projektima, najvećim koje možemo da zamislimo“, naglasio je Vučić.

Kako je kazao, tako bi uz podršku EU za već za tri i po ili najviše četiri godine Srbija bila zemlja koja ne bi ličina na Srbiju pre 10 ili 15 godina.

To će biti fantastična vest, ne samo za Beograd, već i jug i centralnu Srbiju i Pomoravlje, istakao je Vučić i dodao da će u ponedeljak moći da iznese detalje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala