Ursula fon der Lajen: Osetila sam se povređeno i usamljeno u Ankari

© REUTERS / PRESIDENTIAL PRESS OFFICERedžep Tajip Erdogan, Šarl Mišel i Ursula fond der Lajen na sastanku u Ankari
Redžep Tajip Erdogan, Šarl Mišel i Ursula fond der Lajen na sastanku u Ankari - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Pratite nas
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen danas je izjavila da se osetila povređeno i usamljeno tokom sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom ranije ovog meseca i dodala da je tretirana loše samo zato što je žena.

„Prva sam žena predsednik Evropske komisije. Pošto sam predsednica, očekivala sam da u skladu s time budem tretirana kada sam bila u Turskoj, ali nije bilo tako“, rekla je Ursula fon der Lajen poslanicima EU, prenosi EP.

Ona je dodala da ne može da nađe opravdanje zbog načina na koji je tretirana.

„Jedino što mogu da zaključim je da se tako desilo jer sam žensko. Da li bi se ovo desilo da sam nosila odelo i kravatu“, zapitala je ona.

Ona nije javno okrivila Erdogana ili Mišela za neprijatnost, ali je rekla da nije videla da nedostaju stolice na prethodnim sličnim susretima.

„Osetila sam se povređeno, samo, kao žena i Evropljanka. Ne radi se o mestu za sedenje ili protokolu. Ovo govori o tome ko smo u srži. Ovo zadire u vrednosti za koje se Unija zalaže i pokazuje koliko treba da idemo još da pre nego što žene počnu da se tretiraju jednako, svaki put i svuda“, ocenila je predsednica EK.

Ursula fon der Lajen i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel su se nedavno susreli sa Erdoganom u Ankari povodom tenzija između Evropske unije i Ankare, a u kabinetu su bile dve stolice, za Erdogana i Mišela, dok je fon der Lajenova stajala pored muškaraca i izražavala čuđenje uz „hm“ zvuk, koji je označavao razočaranje, dodaje AP.

Onda je sela na sofu i bila udaljena od sagovornika, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala