Rusija ostavila dva velika desantna broda Severne flote u Crnom moru

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaBrodovi u Crnom moru
Brodovi u Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Pratite nas
Dva velika desantna broda Severne flote „Aleksandar Otrakovski“ i „Kondopogo“ još uvek su u Crnom moru posle velikih vežbi kod obala Krima, saopštili su u ruskoj vojsci.
„Veliki desantni brodovi Severne flote u skladu sa planovima nastavljaju aktivnosti u Crnom moru“, saopštila je pres služba Severne flote Rusije.

Na Krimu je 22. aprila završena osnovna faza vežbi Južnog vojnog okruga i Vazdušno-desantnih snaga Rusije. U manevrima je, prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, učestvovalo 10.000 vojnika, 1.200 jedinica naoružanja i tehnike, više od 40 vojnih brodova i 20 pomoćnih brodova.

Vojne vežbe Crnomorske flote - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Crno more: Vojne vežbe o kojima priča ceo svet - u deset minuta /video/

Veliki desantni brodovi Severne i Baltičke flote Rusije, artiljerija i desantni čamci Kaspijske flotile učestvovali su u manevrima u Crnom moru. Crnomorska flota je obavestila o premeštanju oko 50 borbenih aviona na Krim.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je 22. aprila da su vežbe na Krimu prošle uspešno. On je rekao da se od 23. aprila jedinice vraćaju u svoje baze. Prema njegovim rečima, ovo se odnosi na osoblje 58. armije Južnog vojnog okruga, 41. armije Centralnog vojnog okruga, Sedme, 76. vazdušno-desantne jurišne i 98. vazduhoplovne divizije vazduhoplovnih snaga. Prekomponovanje bi trebalo da bude završeno do 1. maja.

Više od 50 aviona i helikoptera je odletelo sa Krima posle vežbi, saopštila je pres služba Južnog vojnog okruga.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala