„Razočarani smo“: Rim o proterivanju italijanskog diplomate iz Moskve

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaPogled na Rim
Pogled na Rim - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Pratite nas
Ministarstvo inostranih poslova Italije saopštilo je da je odluka ruskih vlasti da proteraju iz zemlje zaposlenog u italijanskoj ambasadi u Rusiji neosnovana i nepravedna.
„Duboko smo razočarani odlukom Ruske Federacije da protera zaposlenog u italijanskoj ambasadi u Moskvi uz 24-časovno upozorenje. Smatramo tu odluku neutemeljenom i nepravednom s obzirom da je to odgovor na zakonitu meru koju su italijanske vlasti donele u interesima zaštite sopstvene bezbednosti“, navedeno je u saopštenju spoljnopolitičkog resora.

Kao odgovor na proterivanje diplomata iz Italije, Rusija je za personu non grata proglasila pomoćnika atašea za odbranu i pomorskog atašea pri italijanskoj ambasadi u Moskvi.

Krajem marta Ministar spoljnih poslova Italije Luiđi di Majo saopštio je da je Italija odlučila da protera iz zemlje dvojicu službenika ruske ambasade.

Komanda specijalnih snaga karabinijera pre toga je saopštila da su po nalogu rimskog tužilaštva privedeni italijanski vojnik i ruski oficir koji radi u italijanskoj prestonici. Prema saopštenju specijalnih snaga, italijanski državljanin nalazi se u pritvoru, dok je u toku provera „stranog državljanina zbog njegovog diplomatskog statusa“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala