Od sutra u Srbiji bez zakazivanja vakcinacije i „Sinofarm“ vakcinom

© Tanjug / JAROSLAV PAPKineska vakcina
Kineska vakcina - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Pratite nas
Direktor Kancelarije za e-Upravu Mihailo Jovanović izjavio je da će od sutra na svim vakcinalnim punktovima širom Srbije biti omogućeno vakcinisanje bez zakazivanja i „Sinofarm“ vakcinom.

Jovanović je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, podsetio da je prošle nedelje počela vakcinacija bez zakazivanja „Fajzerovom“ i „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) vakcinom, dodajući da se ta akcija nastavlja.

Ukazao je da je više desetina hiljada građana iskoristilo tu šansu i još jedan pozvao građane da odu u najbliži dom zdravlja i masovni punkt, jer je na svim punktovima u Srbiji omogućena vakcinacija bez zakazivanja.

Jovanović je rekao da u toku dana stiže 500.000 doza „Sinofarmovih“ vakcina, napominjući da će sutra odmah biti pozvani građani koji su zakazali vakcinaciju tim cepivom preko portala e-Uprave.

Prema njegovim rečima, podaci od jutros pokazuju da je do sada u Srbiji dato 3.255.000 vakcina, od toga 1.945.000 prve doze, a druge oko 1.310.000.

„Broj građana koji su imunizovani je negde oko 1.200.000. To su oni građani gde je prošlo tri nedelje od druge doze, odnosno pet nedelja od prve doze kada je u pitanju ‘Astra zeneka’“, kazao je Jovanović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala