Dva zlata iz Evrope stigla u Beograd: „Srbija je odmah iza Rusije, a to se dosad nikada nije desilo“

© AP Photo / Anvar IlyasovMate Nemeš
Mate Nemeš  - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Pratite nas
Mate Nemeš, srpski reprezentativac u rvanju, osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Varšavi, u kategoriji do 67 kilograma, i tako posle Zurabija Datunašvilija doneo još jedno vodeće odličje Srbiji sa najvećeg kontinentalnog takmičenja.

Nemeš je savladao domaćeg takmičara Mateuša Bernateka sa 7:2, u finalnom meču u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom.

„Mislim da smo ispisali istoriju rvačkog sporta u Srbiji. Po broju zlatnih medalja odmah smo iza Rusije i to se nikada nije desilo. Ovo je rapsodija srpskog rvanja. Presrećan sam.Čestitam momcima. Čestitam stručnom štabu i naravno velika zahvalnost državi, Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu. Imali smo odlične uslove. Od prošle godine su sportisti konstantno na pripremama. Najkvalitetnije treniraju i to je sada dalo rezultate. U drugim zemljama ipak nije tako", rekao je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković na dočeku šampiona.

Nemeš je u osmini finala savladao  Azerbejdžanca Rustamova sa 6:0, da bi još ubedljiviji bio u četvrfinalu protiv Italijana Kabaloeva- 9:0.

U polufinalu Nemeš je u uzbudljivom meču savladao Turčina Firata.

Prethodno je u kategoriji do 87 kilograma još jedan srpski rvač, Zurab Datunašvili osvojio Evropu, pošto je u finalu pobedio Belorusa Maskeviča sa 5:1.

Datunašvili je u polufinalu pobedio Nemca Denisa Maksimijana Kudlu sa 2:1. U četvrfinalu je savladao Ukrajinca Belenjuka, dok je u osmini finala bio bolji od Hrvata Vjekoslava Luburića.

Nemešovo zlato je ukupno 98. medalja za srpsko rvanje sa OI, SP, Ei i EP u seniorskoj konkurenciji, a čak 45. sa šampionata Evrope. Mate Nemeš je 8. osvajač najsajnijeg evropskog odličja.

Naše rvače uskoro očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre koje se održavaju od 5. do 9. maja. u Sofiji.

Srpski Džoker nokautirao protivnika u prvoj rundi /video/

Najveći prevarant u istoriji sporta optužen za još jedno „zlodelo“ /video/

Petra bi da oteraju iz Crne Gore – zbog srpske trobojke?!

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala