Marinika Tepić stigla u Jagodinu, u policiji daje izjavu o optužbama protiv Palme

© Tanjug / JADRANKA ILICMarinika Tepić
Marinika Tepić - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Pratite nas
Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić stigla je u Policijsku upravu Jagodina gde treba da dâ iskaz povodom tvrdnji da je Dragan Marković Palma odgovoran za podvođenje žena i devojaka u tom gradu. Istovremeno, premijerka Srbije je povodom slučaja „Palma“ poručila da sve informacije treba podeliti sa nadležnim organima.

Mariniku Tepić je do zgrade policije dopratio predsednik SSP Dragan Đilas, a među pristalicama koji su joj aplaudirali, bio je i Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.

Pre ulaska u policiju, Tepićeva je zahvalila pristalicama na podršci.

U pitanju je informativni razgovor Tepićeve sa policijom koji se obavlja po zahtevu tužilaštva za prikupljanje obaveštenja i informacija u vezi sa tim tvrdnjama.

Inače, postupak u vezi sa ovim slučajem u petak je po odluci Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini izmešten u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Podsetimo, Marinika Tepić je 19. aprila na konferenciji za novinare iznela tvrdnje za podvođenje devojaka i žena u Jagodini na račun Markovića, ali i drugih osoba.

Marković je te optužbe odbacio kao lažne, tvrdeći da se sve to dešava jer je Đilasa pozvao da objasni odakle mu novac na računima na egzotičnim destinacijama.

„Sve informacije podeliti sa nadležnim organima“

Premijerka Ana Brnabić rekla je da se pitanja zlostavljanje žena i maloletnika ne sme politizovati i da svako ko ima informaciju vezano za to mora da je podeli sa nadležnim.

Na pitanje o optužbama protiv lidera Jedinstvene Srbije i na to kako je izgledao njegov poziv koji je dobila pre četiri godine da se pridruži žurki, odgovorila je da su optužbe koje su iznete veoma važna tema za naše društvo, i da je najmanje potrebno da se ta tema politizuje.

„Svako ko ima bilo kakvu informaciju o bilo kom slučaju treba da je podeli sa nadležnim vlastima. To nisu zabavne vesti već ozbiljne optužbe“, istakla je premijerka.

Kada je reč o žurki na koju je bila pozvana, rekla je da je dobila poziv, ali da ne zna da li je bilo tamo reči o nekim nelegalnim radnjama.

„Ako treba ja sam spremna da dam svoj iskaz“, kazala je premijerka Srbije.

Navela je i da je jutros u medijima videla izjavu Predraga Voštinića iz Lokalnog fronta koji je rekao da svako od nas zna nekog lokalnog zvaničniku koji tako nešto radi, preneo je Tanjug.

„Kako misli da svako ima takvu informaciju. Ja nemam nikakvu, a ako je neko ima treba da je prosledi nadležnim organima. Ne znam nijednu osobu da tako nešto radi, a da znam prijavila bih je odmah“, rekla je Brnabićeva.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala