Kremlj: Sastanak Putina i Bajdena na leto

© Sputnik / Vladimir Baranov / Uđi u bazu fotografijaZastava Rusije na Kremlju
Zastava Rusije na Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Pratite nas
Kada je reč o mogućem sastanku predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džoa Bajdena imaju se u vidu letnji meseci, ali datum za sada nije određen, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Zaista se radi o letnjim mesecima uopšteno, ali datum nije utvrđen. Naravno, predstoji da se analizira još mnogo različitih faktora kako bi se došlo do nekih konačnih dogovora“, rekao je Peskov novinarima.

S tim u vezi, on nije potvrdio medijske navode da je sastanak lidera Rusije i Amerike navodno očekivan 15-16. juna.

„Izneti su određene predlozi, ali ne mogu da potvrdim datume, pogotovo jer za sada nema nikakvih dogovora u vezi sa datumima“, dodao je.

Novinari su postavili pitanje portparolu ruskog predsednika da li je razmatran mogući datum Putinovog i Bajdenovo sastanka s obzirom da će Bajden sredinom juna biti u Evropi, na šta je on rekao da vremenski okviri i dalje nisu dogovoreni.

„Iznet je predlog tokom telefonskog razgovora, ali za sada nismo usaglasili konkretne vremenske okvire za održavanje sastanka. Bilo bi pogrešno govoriti o tim okvirima“, objasnio je on.

Prema rečima portparola, za sada nijedna zemlja nije razmatrana u svojstvu mesta potencijalnog sastanka dvojice predsednika.

Podsetimo, Putin i Bajden su 13. aprila drugi put razgovarali telefonom od inauguracije američkog predsednika. Kako je saopštio Kremlj, predsednici su detaljno razgovarali o stanju bilateralnih odnosa i nizu međunarodnih pitanja. Bela kuća je navela da je Bajden predložio Putinu da u narednim mesecima održe lični sastanak „u trećoj zemlji“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala