Maestralni Bogdanović srušio Janisa i Bakse! /video/

© AP Photo / Tami ChappellSrpski košarkaš Bogdan Bogdanović
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Atlante Hoks pobedili su Milvoki Bakse 111:104, a utakmicu je obeležio srpski košarkaš Bogdan Bogdanović koji je u poslednjoj četvrtini postigao 12 od ukupno 32 poena.

Hoksi, koji već neko vreme igraju bez prve zvezde ekipe Treja Janga, nalaze se u odličnoj formi, a velike zasluge idu Bogdanoviću koji je, posle četiri godine u NBA, konačno krenuo da igra na Ol-star nivou.

Brojke koje beleži bivši košarkaš, između ostalog, Partizana fenomenalne su i da je ovako igrao od starta sezone bez sumnje bio bi veliki kandidat da zaigra na utakmici svih zvezda u NBA.

Bogdanović je bio posebno motivisan protiv Baksa, ekipe koja je pokušala da ga dovede pre početka sezone, ali su prekršili pravilo oko pregovaranja sa igračem, te ih je NBA liga kaznila oduzimanjem pika druge runde.

Bogdan se potom, kada je krenuo prelazni rok, dogovorio sa Atlantom i, ispostaviće se, napravio je najbolji mogući potez jer nikada u životu nije pružao ovakve partije u Americi.

Srpski košarkaš, član idealne petorke na Mundobasketu 2019. godine, postigao je čak četiri trojke u četvrtoj četvrtini i zajedno sa Luom Vilijamsom slomio je otpor favorizovanog Milvokija.

Bogdanović je proveo i najviše minuta na terenu (36), a meč je završio sa 32 poena, tri asistencija, tri ukradene lopte, uz 12/21 iz igre i 6/11 van linije 7,24.

Bogdan iza sebe ima neverovatan mesec, na 11 od 14 utakmica u aprilu postigao je 20 ili više poena, te nikada u karijeri nije imao takav niz NBA ligi.

Njega su u pobedi pratili Huerter sa 20 poena, Kolins je ubacio 18, a Vilijams i Galinari po 15 poena.

Na drugoj strani istakao se Janis Adetokumbo sa 31 poenom i 14 skokova, ali to je bilo nedovoljno da Milvoki izbegne 23. poraz u sezoni.

Atlanta se nalazi na deobi četvrtog mesta sa Njujork Niksima sa skorom 34/27 i nalazi se na tri pobede od trećeplasiranih Baksa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

NBA, rezultati:

Vašington – Klivlend 119:110

Atlanta – Milvoki 111:104

Orlando – Indijana 112:131

Golden Stejt – Sakramento 117:113

Jokić u MVP formi, Porter „spržio“ mrežicu Hjustona /video/

Amerikanac će možda ponovo videti Moskvu, ali na razglednici

Američki košarkaš proleteo kroz crveno, pa se zakucao u betonski zid i poginuo /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala