Rusi stižu prvi; Crnogorci se nadaju povratku turista

© Sputnik / Nebojša PopovićDržavljani Rusije na aerodromu u Tivtu
Državljani Rusije na aerodromu u Tivtu - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Avion kompanije „Ural erlajns“ sutra će, nakon dužeg vremena, dovesti ruske turiste u Crnu Goru, što će veoma povoljno uticati na predstojeću sezonu i dati novi vetar u krila i ostalim ruskim kompanijama, ocenili su iz preduzeća „Aerodromi Crne Gore“.

U saopštenju je navedeno da je tivatskom Aerodromu za sutra potvrđen let iz Moskve te ruske avio-kompanije, a da će na crnogorske aerodrome u narednim mesecima slijetati i avioni iz Rusije, Ukrajine, Švajcarske, Luksemburga, Poljske, Češke.

Projekcije „Aerodoma“ su da će ove godine podgorički aerodrom ostvariti 50 odsto prihoda u odnosu na rekordnu 2019. godinu, dok očekuju da će tivatski biti na nivou od 60 odsto.

Iz „Aerodoma“ su podsetili da je pandemija razorno delovala na svetsku avio-industriju i drastično smanjila broj letova u svim zemljama koje su njime pogođene, prenosi RTRS.

„Isto je zadesilo i Crnu Goru, pa iako ne možemo uticati na spoljašnje okolnosti, pokušavamo da uradimo šta je do nas, pregovaramo sa avio-kompanijama da opet lete ka našoj zemlji i neke od njih saobraćaju već mesecima“, rekli su iz „Aerodoma“.

Na podgorički aerodrom trenutno dolaze avio-kompanije iz Beograda („Er Srbija“), Istanbula („Turkiš erlajns“), Beča („Austrijan erlajns“), Dortmunda („Viz er“), Luksemburga („Luks er“), Kijeva („Vajnd rouz“), dok je na tivatskom aerodromu trenutno aktuelna linija Beograd-Tivat-Beograd kompanije „Er Srbija“.

„Nakon dugih i izazovnih pregovora, jako smo ponosni što smo uspeli da na naše aerodrome sleće poznata evropska avio-kompanija ’Luks er‘. Dva puta sedmično naši građani imaju priliku da posete srce Evrope, a mi u Crnoj Gori da dočekamo strane goste, kao i veliki broj naših građana koji žive u dijaspori Velikog vojvodstva“, naveli su iz „Aerodroma Crne Gore“.

Oni su podsetili da linija između Luksemburga i Tivta počinje od 15. maja, što bi trebalo da doprinese turističkoj sezoni i boljem povezivanju zemalja, a od sredine maja očekuju otvaranje linije Podgorica–Cirih („Čer erlajns“), dva puta sedmično.

„Na Aerodromu ’Tivat‘ očekujemo dolazak ’Luks era‘, švedskog ’Edelviz era‘, ’Bis erlajnsa‘ (ukrajinska čarter i niskobudžetna kompanija), ’Norvajn erlajns‘ iz Rusije“, precizirali su iz „Aerodroma Crne Gore“.

Iz kompanije su objasnili da dolazak avio-kompanija najprije zavisi od epidemiološke situacije i u Crnoj Gori i u zemlji iz koje dolaze i da nije očekivano, a ni moguće, da do suzbijanja kovida 19 ni Crna Gora, ili bilo koja druga zemlja, obnovi vazdušni avio-saobraćaj u punom kapacitetu kakav je postojao prije pandemije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala