Pronađena olupina podmornice, nema preživelih

© AFP 2023 / Indonesia militaryPodmornica mornarice Indonezije „KRI Nangala 402“
Podmornica mornarice Indonezije „KRI Nangala 402“ - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Komandant indonežanskih vazduhoplovnih snaga maršal Hadi Čahjanto izjavio je danas da su pronađeni delovi nestale podmornice i potvrdio da nijedan od 53 člana posade nije preživeo.

Maršal Čahjanto je rekao da su timovi za pretragu dobili vizuelnu potvrdu o pronađenim delovima podmornice „KRI Nangala 402“, a to su zadnje vertikalno kormilo, sidro i bočne strane.

„Na osnovu autentičnih dokaza potvrđeno je da je podmornica ’KRI Nangala 402‘ potonula i da su svi članovi posade smrtno stradali. Kao komandant, sa dubokom tugom izjavljujem da su 53 člana posade ’KRI Nangale 402‘ nastradala“, rekao je Čahjanto na konferenciji za štampu na Baliju i potvrdio da je podmornica razbijena na tri dela i da se veruje da je posada ostala bez kiseonika rano jutros, prenosi Tanjug pisanje AP-a.

Prema rečima admirala indonežanske mornarice Džudoa Margonoa, podvodni robot tragač otkrio je olupinu podmornice na dubini od 838 metara.

Indonežanska vojska je u sredu saopštila je da je zatražila pomoć od Singapura i Australije u potrazi za podmornicom nakon što je kontakt sa posadom izgubljen oko tri sata ujutru nadomak obala Balija.

Od tada, najmanje 25 indonežanskih brodova se uključilo u potragu za podmornicom, raspoređeni su i brodovi iz drugih zemalja, a rano ujutru je stigao i brod za podršku i spasavanje podmornica i uključio se u potragu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala