Predsednik ruske Dume: Putinov signal o „crvenim linijama“ čuće svi kojima je upućen

© Foto : Press-služba Gosdumы RF / Uđi u bazu fotografijaPredsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin
Predsedavajući Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin smatra da je signal koji je ruski lider Vladimir Putin poslao tokom obraćanja Federalnoj skupštini o „crvenim linijama“ nedvosmisleno čuti svi kojima je on upućen.

„Mnogi lideri su poludeli. Svet ne samo da je izložen dvostrukim standardnim, već su svi dogovori propali i vidite kako su počele da rastu tenzije u svetu. To je nedopustivo“, dodao je Volodin u intervjuu "Rusiji 1".

Podsetimo, Putin je u obraćanju Federalnoj skupštini skrenuo pažnju na neprijateljske korake nekih država prema Moskvi.  On je citirao Kiplingovu „Knjigu o džungli“ o tigru Šir Kanu i šakalu Tabaki, iza kojih se naziru zapadne zemlje, i uporedio situaciju podražavanja zemalja koje „čačkaju“ Rusiju sa Tabakijem koji se vrti oko Šir Kana. S tim u vezi, Bela kuća je saopštila da ne shvata lično aluzije predsednika Rusije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je kasnije saopštio da će mešanje u unutrašnje stvari Rusije, uključujući izbore ili druge političke procese, kao i uvrede i narušavanje ekonomskih interesa predstavljati „crvene linije“ za Moskvu, o kojima je govorio Putin.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala