Petra bi da oteraju iz Crne Gore – zbog srpske trobojke?!

© Foto : Vlado PavicevicDoček Petra Liješevića na aerodromu u Podgorici
Doček Petra Liješevića na aerodromu u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Petar Liješević, talentovani crnogorski borac, skrenuo je pažnju na sebe sjajnim izdanjima na Svetskom prvenstvu, ali i srpskom zastavom od koje se nije odvajao, te pojedini mediji u Crnoj Gori zahtevaju da reaguje neko iz vrha vlasti.

Liješević je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu osvojio srebro i po povratku u Crnu Goru priređen mu je veličanstven doček, kako na aerodromu u Golubovcima, tako i u rodnoj Budvi.

Doček Petra Liješevića na aerodromu u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
„Veseli se srpske rode“ odjekivalo Budvom – veličanstven doček Petra Liješevića /video/

Talentovanog boksera građani su dočekali uz transparent „Petre, ti si ponos Njegoševe Crne Gore“, trobojke, skandiranje i pesmu „veseli se srpski rode, srpski rode do slobode“.

Pojedinim crnogorskim medijima, poput portala „Analitika.me“, zasmetalo je na koji način je Liješević proslavio srebro i pozvali su ga da se preseli u Srbiju.

„Ostaje samo nejasno zašto Petar nastupa za reprezentaciju Crne Gore ako već više voli boje druge države... Zar nije lepše da nastupa za državu čija mu je zastava u srcu?“, navodi se na pomenutom portalu.

Na kraju su pozvali da reaguju vlasti Crne Gore, neko iz Ministarstva za sport.

„Da li će reagovati Direkcija za sport, Ministarstvo pod kojim je sport, država... odgovor svi znamo... Ostaje nada da će se ovaj mladi momak uskoro preseliti u državu koju voli svim srcem, da će mu to omogućiti i Bokserski savez Crne Gore i Olimpijski komitet i ostale nadležne asocijacije“, zaključuje se u tekstu.

Liješević je od starta Svetskog prvenstva pokazao da zna odakle su mu koreni pojavivši se u trenerci Crne Gore, ali uz bitan detalj – na njegovom licu je dominirala zastava Kraljevine Crne Gore sa srpskom trobojkom i belim orlom.

„Veseli se srpske rode“ odjekivalo Budvom – veličanstven doček Petra Liješevića /video/

„Ti si ponos Njegoševe Crne Gore“: Petra su u Crnoj Gori dočekale srpske trobojke /foto, video/

Uz tri prsta i bez obeležja Crne Gore – sudije nisu dozvolile Petru da osvoji zlato /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala