Niko kao rusko „tajno oružje“ protiv Đokovića

© AP Photo / Andy BrownbillRuski teniser Aslan Karacev protiv Grigora Dimitrova
Ruski teniser Aslan Karacev protiv Grigora Dimitrova - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Aslan Karacev, finalista Srbija opena, rekao je da mu je pobeda protiv Novaka Đokovića najveća u karijeri i da mu je cilj u nastavku sezone da uđe među 20 najboljih tenisera sveta.

Karacev, kog su saigrači iz reprezentacije nazvali „tajnim oružjem“ na ATP kupu, napravio je čudo i spasao čak 23 od 28 brejk lopti, što je rekord jednog tenisera protiv Novaka.

„Morate da igrate agresivni protiv Novaka. Sve vraća, kao da igrate protiv zida ako niste agresivni, tera vas da se krećete, pokušavao sam da budem agresivniji, da što više ulazim u teren i to je bio glavni cilj. Iskreno, nisam razmišljao o tome u tim trenucima, nemate vremena“.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Đoković posle maratona i neviđene drame poražen od Karaceva!

Rus, 28. igrač sveta, napravio je iznenađenje spektakularnom pobedom protiv Novaka Đokovića i u velikom finalu igraće protiv Matea Beretinija.

„Došao sam na teren da pobedim, verovao sam u to, rekao sam sebi da ću bez obzira na sve pokušati da osvojim svaki poen. Radio sam na strategiji sa trenerom.“

Novinar Sputnjika, Luka Nikolić, pitao je Karaceva – da mu je neko pre meseci rekao da će za ovako kratak period osvojiti ATP titulu, igrati polufinale Grend slema i pobediti svetskog broja 1 – šta bi mu odgovorio?

„Ne znam... bio je to dugačak put, desila se 2021. godina. Nikada ne znate šta će se desiti, bilo je povreda ranije, promena trenera...“, kazao je Karacev.

Srpski teniser Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Đoković: Bilo mi je baš loše u trećem setu

Ruski teniser bio je upitan da uporedi meč sa Australijan opena, kada je izgubio od Novaka, i ovaj u Beogradu.

„Ne možete porediti takve mečeve. Mislim da je tada napravio jednu grešku za 3 seta, ja sam isto udarao lopticu, ali ovde je drugačija podloga... Na betonu je najteže igrati protiv Novaka, igrao je fenomenalno u polufinalu, pa ni u finalu Medvedevu nije dao šanse“.

O ciljevima za nastavak sezone rekao je: „Prvi mi je cilj da budem top 20, onda ću postaviti drugi cilj, moram da se borim i da idem na turnire i igram mečeve.“

Karacev, bez sumnje, kaže da mu je ovo najveća pobeda u karijeri.

„Da, definitivno, to je svetski broj 1. Dao sam sve od sebe, veoma sam srećan, definitivno ovo je najveća pobeda u mojoj karijeri“.

Đoković: Bilo mi je baš loše u trećem setu

Đoković posle maratona i neviđene drame poražen od Karaceva!

Kraj za Novaka – srpsko-ruski spektakl pripao Karacevu!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala