Vučić stigao u Brisel, sastao se sa Lajčakom

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Brisel, gde ga danas i sutra očekuju važni razgovori sa zvaničnicima Evropske unije. Vučić se u Briselu prvo sastao sa specijalnim predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Sutra će predsednika Srbije primiti predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen.

U sedištu EK, Vučić će se sastati i sa evropskim komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Potpredsednik Evropske komisije i šef diplomatije EU, Žozep Borelj, povodom posete predsednika Vučića, organizovaće radni ručak u Briselu.

Posle toga je planirano da se Borelj i Vučić obrate medijima iz Evropske službe za spoljne poslove.

U popodnevnim časovima, predsednik Vučić sastaće se i sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju, Vladimirom Bilčikom.

Radna poseta predsednika Srbije Briselu završava se večerom koju u čast predsednika Vučića i delegacije iz Beograda organizuje predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel.

Na agendi razgovora u Briselu naćiće se primena nove metodologije na ubrzanju pristupnog procesa Srbije, razvojni projekti u Srbiji predviđeni evropskim Ekonomsko investicionim planom, ali i borba protiv pandemije i strategija vakcinacije u regionu, za koju je Srbija pohvaljena od evropskih zvaničnika i javnosti.

Vučić je pre dva dana izjavio da u Briselu ne očekuje pritiske, već razgovore o budućnosti Srbije, ocenjujući da su susreti u Briselu i nastavak dijaloga strahovito važni.

On je dodao i da se nada da će u maju biti nastavljen dijalog sa Prištinom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala