Amerikanac će možda ponovo videti Moskvu, ali na razglednici

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaMajk Džejms, američki košarkaš
Majk Džejms, američki košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Majk Džejms, američki košarkaš, nakon što je sa CSKA potpisao „sporazum obostrane koristi“, do kraja sezone nosiće dres Bruklin Netsa.

Buntovna zvezda Evrolige priključiće se Irvingu, Djurentu i ekipi u njihovom pohodu ka NBA prstenu.

Džejms je krajem marta suspendovan od strane trenera CSKA, Dimitrisa Itudisa, jer je sukob koji su ova dvojica imala tokom utakmice bio kap koja je prelila čašu u tolerisanju ispada Amerikanca.

Ruski gigant je do tada nekoliko puta imao problem sa nestašnim košarkašem, te je dva puta pre ovoga bio na izlaznim vratima iz Moskve, ali grčki stručnjak je treći put presekao.

„To je moja lična odluka. Ja biram da idem u rat sa igračima koji su spremni da idu u rat za ovaj tim“, rekao je Itudis.

On je istakao i veličinu kluba koji predstavlja i naveo neophodne vrline, što očigledno nije slučaj sa Amerikancem.

„To su igrači koji su spremni da poštuju saigrače, pre svega, igrači koji stavljaju tim iznad sebe, koji predstavljaju vrednosti kluba koji vodim. Mi želimo da budemo šampioni, a šampioni treba da budemo u svemu“.

Pošto se vratio u Sjedinjene Države, na Džejmsa je oko bacila drugoplasirana ekipa Istočne konferencije NBA lige, te se spekulisalo o njegovom prelasku u Netse.

Sada je to i omogućeno, pošto su agenti moskovskog giganta i Majka Džejmsa završili pregovore koji će omogućiti tridesetogodišnjem beku da se priključi Bruklin Netsima ugovorom do kraja sezone.

„Naš klub i bek Majk Džejms postigli su dogovor kojim će mu biti omogućeno da do kraja sezone 2020/21 bude slobodan igrač. Bruklin Netsi još uvek nisu pomenuti, ali više izvora, uključujući Jurohups, potvrdili su dogovor“, navedeno je u saopštenju CSKA.

Prema pisanju medija, desetodnevni ugovor između evroligaškog asa i ekipe iz Njujorka biće potpisan u toku ove nedelje, pošto se ispoštuju bezbednosni i sigurnosni protokoli.

Inače, Džejms je bio jedan od najplaćenijih igrača Evrolige, a sa Moskovljanima je prošlog leta potpisao trogodišnji ugovor koji bi u teoriji mogao da ga zadrži u CSKA do leta 2023. godine. Međutim, krajem marta Amerikanac je suspendovan zbog pomenutog sukoba sa trenerom „armejaca“, te se vratio u Sjedinjene Države.

CSKA je potom bio spreman da Džejmsu učini uslugu i da se rastanu kroz, kako je predsednik kluba Andrej Vatutin rekao, „sporazum obostrane koristi“.

Da bi pristupio Netsima, prema FIBA-NBA ugovoru, Džejms je pušten iz CSKA. Ipak, prema izvorima Jurohupsa, on bi na kraju tekuće sezone, pa sve do leta 2023. godine i dalje trebalo da bude smatran igračem CSKA.

Naravno, zavisno od ponuda koje bi mogao da dobije na kraju sezone, naročito iz NBA lige, svaki scenario je moguć u budućnosti.

Džejms je pre suspenzije igrao najbolju sezonu u Evroligi, bio je favorit u MVP trci evropskog ligaškog takmičenja. U proseku je postizao 19,3 poena uz 5,7 asistencija i 3,1 skokova za 31,1 minut proveden na parketu.

Njegova poslednja sezona u NBA ligi bila je 2017/2018, kada je za 32 utakmice u dresu Finiks Sansa i četiri sa Nju Orleans Pelikansima prosečno postizao 9,3 poena, 3,5 asistencije i 2,5 skokova tokom 19,1 minuta pružene šanse.

Nakon toga je tokom svog drugog boravka u Evropi osvojio trofej najboljeg strelca Evrolige 2019. godine kao igrač Olimpije iz Milana.

Zenitu drama u Barseloni, osakaćeni Fener pao u Moskvi

Fenerbahče osakaćen u Moskvi – bez Kokoškova i pola tima

Tramp reagovao zbog ponašanja ljubitelja Klintonovih: On je rasista! /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala