Incidenti na izborima u Albaniji: Ranjen policajac, pretučen birač, pokušaj paljenja glasačkih kutija

© AP Photo / Visar KryeziuIncidenti na izborima u Albaniji
Incidenti na izborima u Albaniji - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Niz incidenata obeležio je današnje izbore u Albaniji. Jedan policajac je ranjen, jedan muškarac je pretio da će zapaliti glasačke kutije, dok je jedna osoba uhapšene, a za dve se traga, jer su pretukli i pretili pištoljem jednom građaninu.

Jedan muškarac uhapšen je u albanskom selu Libofša jer je danas tokom parlamentarnih izbora pretio da će zapaliti glasačke kutije. Prema navodima albanskih medija, on je stajao na ulazu u biralište sa bocom goriva u ruci, prenosi Tanjug.

Edi Rama glasa na parlamentarnim izborima u Albaniji - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Vode socijalisti Edija Rame: Prve projekcije rezultata albanskih izbora

Policija, koja je bila na licu mesta u tom trenutku, uhapsila ga je pre nego što je sproveo u delo svoje pretnje, objavio je portal Egzit njuz.

Ovo nije jedini incident koji je danas zabeležen tokom parlamentarnih izbora u Albaniji.

Kako je prethodno objavljeno, jedna osoba je uhapšena, a za dve se još traga nakon što su pretukle jednog građanina i pretile mu pištoljem u albanskom gradu Tropoja.

Jedan policajac je ranjen na biračkom mestu u gradu Fuše Arez u blizini Tirane, neposredno pred završetak glasanja na današnjim parlamentarnim izborima u Albaniji. Policija je saopštila da se traga za 32-ogodišnjim muškarcem kao osumnjičenim, prenosi albanski portal Egzit njuz.

Sva birališta na parlamentarnim izborima u Albaniji zatvorena su večeras u 19 časova.

Oko 3,6 miliona građana Albanije sa pravom glasa biralo je danas poslanike, koji će ih u naredne četiri godine predstavljati u albanskom parlamentu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala