Druga najveća nepravda u istoriji tenisa – posle Đokovićeve?

© REUTERS / ERIC GAILLARDItalijanski teniser Fabio Fonjini
Italijanski teniser Fabio Fonjini - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2021
Pratite nas
Fabio Fonjini, italijanski teniser, diskvalifikovan je u drugom kolu turnira u Barseloni zbog „verbalnog napada“, a nakon meča je izjavio da je platio za nešto što nije uradio. Njegov protivnik Bernabe Sapata Miraljes takođe tvrdi da nije svedočio ponašanju za najrigorozniju kaznu u tenisu.

Italijanski teniser se muči se da uđe u pristojnu formu otkako je tenis nastavljen 2020. Na nedavno završenom Mastersu u Monte Karlu, gde je bio branilac titule, zaustavljen je u četvrtfinalu od Kaspera Ruda.

Od početka godine učestvovao je na Australijan openu gde je poražen od Rafaela Nadala u osmini finala, na turniru u Akapulku je stigao do drugog kola, a u Majamiju i Marbelji je ispao već na startu takmičenja.

Dvadesetsedmi teniser sveta koji može da bude zabavan za gledanje kada uđe u svoj ritam, takođe je stekao reputaciju ličnosti vruće glave na terenu. U svojoj karijeri imao je puno rasprava sa glavnim sudijama, ali je sada po prvi put diskvalifikovan zbog „verbalnog zlostavljanja“ u drugom krugu turnira u Barseloni.

Iako kamere nisu uspele da zabeleže spornu situaciju, Fonjini je navodno diskvalifikovan zbog verbalnog napada na linijskog sudiju.

Dok je u drugoj deonici pri rezultatu 4:4 pokušavao da se vrati u meč pošto je Španac imao prednost prvog seta, linijski sudija mu je dosudio prestup tokom prvog servisa.

Nekoliko trenutaka kasnije, glavni sudija ga je diskvalifikovao zbog napada na linijskog sudiju. To je podstaklo Fonjinija da razbije reket dok je napuštao teren, a posle je izjavio da je nepravedno kažnjen.

„Platio sam za nešto što nisam učinio“, rekao je Italijan posle meča.

Zanimljivo je da nijedna kamera nije uspela da zabeleži spornu situaciju, a njegov protivnik takođe tvrdi da nije čuo Fonjinija da govori nešto što bi moglo da izazove diskvalifikaciju sa turnira, niti je obavešten o tome nakon meča.

„Istražiću šta se dogodilo. Ovo je prvi put da mi se nešto tako desilo u životu“, rekao je Fonjini.

Diskvalifikacije u tenisu su jako retka pojava, te je ovaj slučaj još više pod lupom, jer nije jasno šta se tačno dogodilo.

Od 2000. godine samo je deset tenisera diskvalifikovano tokom meča, a poslednja je i ona najspornija do sada, kada je Novak Đoković diskvalifikovan sa US opena prošle godine jer je nenamerno pogodio linijsku sudiju lopticom u glavu, nakon čega je ona pala kao pokošena.

Italijan je želeo da Englezima „eksplodira bomba“, a vređao je i Srbina koji mu je oprostio

Kako najboljem na svetu izgleda „april u Beogradu“?

Krah Italijana – Nadal „počistio“ Fonjinija, Beretini predao Cicipasu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala