Vučić o slučaju „Palma“: Nadležni organi da rade svoj posao bez uplitanja politike

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je da se nadležnim organima omogući da rade svoj posao, kako je rekao, bez uplitanja politike u rasvetljavanju optužbi u vezi sa podvođenjem maloletnica u Jagodini protiv lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

„Pozivam nadležne organe da ne slušaju Mariniku Tepić, Palmu, a ni mene, neka rade posao u skladu sa zakonom“, poručio je Vučić.

Vučić je, na pitanje da li smatra da Marković iznosi javnu odbranu u Skupštini i da pojavljivanjem u medijima sa nacionalnom frekvencijom utiče na svedoke i istragu, odgovorio: „Ne znam, možda“.

„A šta rade Marinika Tepić, Dragan Đilas, vaši mediji gde ste čoveku presudili pre podignute optužnice. Ako vi imate pravo onda treba i on da ga ima, ako nemate ne bi trebalo i on. Pustite nadležne organe da obave svoj posao“, rekao je on, odgovarajući na pitanje novinara N1, preneo je Tanjug.

Ocenio je da je dobro što je istraga premeštena u Kraljevo iz Jagodine, jer tako niko ne može da utiče na njihov rad, kako iz Jagodine, a tako i onih koji su želeli da organizuju mitinge u tom gradu.

Vučić je kazao da je ponosan na činjenicu da se država nije mešala ni u slučaj Miroslava Mike Aleksića, osim što je svakom čoveku odvratno kada pominje silovanje i dodao da je ćutao i kada je čovek koji je protiv njega na ulici urlikao do pre nekog vremena suočen sa optužbama da je silovao.

„Podignuta je optužnica protiv Aleksića, a da li će biti protiv Lečića pitanje je za nadležne organe“, kazao je Vučić.

O saslušanju Nebojše Stefanovića

Vučić je rekao i da nije strašno što je ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvan da dâ izjavu u tužilaštvu.

On je tako prokomentarisao odluku Višeg javnog tužilaštva da bivšeg ministra unutrašnjih poslova Stefanovića i načelnika Uprave kriminalističke policije Dejana Kovačevića ispita kao svedoke u istrazi koju vodi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića.

Što se prisluškivanih razgovora tiče, Vučić je rekao da ih je bilo preko 1.800.

„Neću da se bavim tim, to je na nadležnim organima. Bio sam u više predmeta saslušavan i nije strašno što je Stefanović pozvan da dâ izjavu. Svaki put kada ste pominjani u nekom predmetu u redu je da vas saslušaju“, ukazao je Vučić.

Za njega je, kako je naveo, samo važno da li Stefanović dobro obavlja posao ministra.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala