Jedan čovek je stao pred besne navijače – i odbranio fudbal /foto, video/

© AP Photo / Matt DunhamBivši golman Čelsija, Petr Čeh
Bivši golman Čelsija, Petr Čeh - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Pratite nas
Prvi engleski klub koji je saopštio izlazak iz Superlige Evrope bio je Čelsi, a čini se da je toj odluci tome najviše doprineo protest navijača ispred Stanford Bridža tokom koga je Petr Čeh izvukao deblji kraj.
Protest engleskih navijača zbog osnivanja Superlige - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Bregzit – „pogrešili smo, izvinjavamo se“

Naime, ispred stadiona „penzionera“ u utorak su se okupili brojni navijači u znak protesta zbog najavljenog učešća londonskog kluba u Superligi. Oni nisu dozvoljavali autobusu sa fudbalerima da prođe do trening centra i tražili su objašnjenje za poteze uprave. 

Slavni golman londonskog kluba i sadašnji savetnik Čelsija, Petr Čeh, tada se našao u klinču sa revoltiranim fanovima i herojski pokušao da smiri masu i omogući fudbalerima izlazak na teren.

„Znam, dajte nam vremena da to sredimo“, čuo se Čeh kako govori hiljadama besnih navijača koji su ga nazivali „izdajnikom“.

„Plavci“ su ipak uspeli da odigraju 32. kolo Premijer lige sa Brajtonom. Meč je zbog situacije ispred stadiona Stamford Bridž počeo sa zakašnjenjem, a završen je bez golova.

Po donošenju odluke kluba u vlasništvu Romana Abramoviča, i ostali engleski timovi su se povukli iz Superlige, te su čelni ljudi najavljenog takmičenja, Florentino Peres (Real Madrid) i Andrea Anjeli (Juventus), objavili da se liga do suspenduje.

Debakl Superlige!

Piksi za Sputnjik: Bogati hoće hleba preko pogače

„Gde ste bili kada su dominirale Zvezda i Steaua?“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala