Potresna objava Hirurga zbog Savićeve smrti: „Mi smo bili i tvoj narod, Saša“

© Foto : Saša Savić/FejsbukAleksandar Zaldostanov Hirurg i Saša Savić
Aleksandar Zaldostanov Hirurg i Saša Savić - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Pratite nas
Vođa „Noćnih vukova“ Aleksandar Zaldostanov Hirurg potresnom objavom na Fejsbuku oprostio se od svog prijatelja i kolege Saše Savića Švabe, vođe moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji koji je sinoć iznenada preminuo od posledica infarkta u 44. godini.

“Zbogom, brate. Ceo tvoj život je bitka za rodnu Srbiju, za tvoju dragu i voljenu Rusiju. I taj tvoj odnos prema Noćnim vukovima, Ruskom svetu činio je naše sudbine nerazdvojnim. Iznad nas je bilo jedno nebo, isto plavetnilo, a u njemu zajednički duh bratske ljubavi, vere, duhovne, a možda i fizičke pobede nad neprijateljem”, rekao je Hirug u svojoj objavi.

On je podsetio i na susret Savića i ministra odbrane RF Sergeja Šojgua tokom njegove posete Beogradu, kada je ruski ministar slučajno na Savićevim grudima video medalju „Za povratak Krima“, i menjajući protokol, mu prišao.

-„Odakle Vam ta medalja?“

-„Bio sam na Krimu“ – odgovorio je Saša Savić.

-„Hvala Vam“.

-'„Nema na čemu. U tom momentu sam osećao potrebu da pomognem bratskom narodu“, rekao je tada Saša, na čije reči podseća Hirurg.

“To je bio tvoj narod, Saša. Ti si bio u stanju da sa slomljenom rukom pređeš stotine kilometara, da nosiš humanitaru pomoć na Kosovo, da pritičeš u pomoć sunarodnicima i narodu u nevolji. Da ne postoje ljudi poput Tebe, ne bi vredelo živeti. Otišao si u noći na Lazarevu subotu. I sada Tropar Lazareve subote biće povezan još i sa tobom”, oprostio se Hirurg.

Od Savića su se oprostili i njegovi prijatelji iz moto kluba “Noćni vukovi” Ratko Vukčević i Rajko Pejović:

Vukčević je poručio da će iza Savića ostati njegova dela.

“Brate, oduvijek si znao da smo ovdje privremeno. Znao si da ono što radimo vječnost oslikava i da će nas Bog po našim djelima poznati. Iza tebe stoje tvoja djela, a stojimo i mi: braća po duhu, po vjeri i uvjerenju. I boli nas tvoj odlazak, jer si veliki komad duše i kluba i svakog od nas. Ipak, umjesto plača i ridanja, umjesto grobnog muka, čućeš korake našeg stroja, čućeš motore i čućeš naše molitve. Za dušu tvoju uznosićemo ih blagom Gospodu i moliti ga da te nastani tamo gdje sija svjetlost lica Njegovog, tamo gdje pravednici počivaju. I daće Bog da se opet sretnemo, ovaj put u vječnosti, u nebeskoj vojsci Hristovoj. Do tada, brate, naše svijeće neka osvjetljavaju put duši tvojoj. Vječnaja pamjat.”

Pejović je u svojoj objavi na Fejsbuku podsetio koliko je Savić učinio za svoju zemlju, kao i to da je otišao na Krim kako bi pomogao pravoslavnoj braći.

“Još sa 17 godina je 90tih kao dobrovoljac uzeo pušku u ruke i išao da se bori za svoj narod, 99 je učestvovao u odbrani Srbije, kao dobrovoljac je otišao i na Krim da pomogne pravoslavnoj braći i bio je odlikovan visokim ordenom Ruske Federacije! Bio je veliki vernik, srcem se borio za svoju naciju i veru! Borio za širenje Noćnih Vukova i bio je Predsednik za Srbiju, u našem regionu će ga pamtiti kao nekog ko je srcem ušao i u tu priću i na kraju ga je to srce izdalo!”, naveo je Pejović.

Pročitajte još: 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala