Potpredsednik hrvatske vlade dobio koronu iako je primio „Fajzer“ vakcinu

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICBoris Milošević
Boris Milošević - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Pratite nas
Potpredsednik hrvatske Vlade Boris Milošević, koji je primio drugu dozu „Fajzer“ vakcine početkom februara, pozitivan je na virus korona. S obzirom na to da ima blaže simptome bolesti, obavljaće svoje dužnosti od kuće, pišu hrvatski mediji.
Fajzer - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Da li „Fajzer“ nišani druge vakcine skrivajući sopstveni dosije o bezbednosti?

Iako se Milošević, kao i drugi članovi Vlade, prethodno vakcinisao, iz hrvatske Vlade naglašavaju da je poznato da nijedna od vakcina ne štiti 100 odsto od mogućnosti zaraze, pa tako ni ona protiv virusa korona, piše Jutarnji list.

U saopštenju Vlade je istaknuto i da je u vrlo retkim i malobrojnim slučajevima utvrđena prisutnost virusa korona i kod ljudi koji su već primili vakcinu.

„To ne umanjuje poverenje i važnost vakcinacije kao ključnog alata u borbi protiv pandemije virusa korona, uzimajući u obzir da sve odobrene vakcine na osnovu mišljenja EMA i struke štite od težih oblika i ishoda bolesti“, ističu u saopštenju.

Portparol hrvatske Vlade Marko Milić kaže da se Milošević vakcinisao drugom dozom „Fajzera“ još 4. februara, prenosi Tanjug.

Milošević se oseća dobro i ima blaže simptome bolesti. Ostaće u izolaciji, obavljaće svoje dužnosti od kuće i slediće sve savete lekara i epidemiologa, navode iz Banskih dvora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala