Jokić nije mogao protiv raspoloženog Karija i publike, povratak Pokuševskog /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić nezadovoljan odlukom sudije tokom utakmice protiv Majamija
Nikola Jokić nezadovoljan odlukom sudije tokom utakmice protiv Majamija - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Golden Stejta rezultatom 118:97, u meču u kojem Nikola Jokić nije imao toliko zapažen učinak, na koji nas je navikao, dok je s druge strane lider „ratnika“ bio Stef Kari.

Nikola Jokić završio je meč sa 19 poena od čega šut iz igre 7/16, imao je još šest skokova i isto toliko asistencija za 33 minuta provedenih u igri. Stef Kari je dominirao parketom sa 32 poena, osam skokova i tri asistencije.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Bogdan trojkama ugasio „vrelinu“, Bjelici ni minut /video/

U sudaru dvojice kandidata za MVP nagradu Amerikanac je ovoga puta izašao kao pobednik. Delovalo je kao da je Somborca malo stigao i umor od konstantnih napora, a ono što je interesantano jeste da se u sudaru Denvera i Golden Stejta potpuno drugačije ponašao na samom terenu.

Jokić je bio u nešto drugačijoj ulozi, ulazio je u direktne duele sa Karijem, a poznato je da nisu iste pozicije.

Srpski centar nije se libio da udari na manjeg i dosta bržeg rivala, koji je 33 sekunde pre kraja susreta dobio tehničku grešku. Takođe, Golden Stejt je posle čak 409 dana dočekao da se publika vrati u dvoranu, a na tribinama je bilo 1.935 navijača.

Jasno je da oni nisu propustili priliku da svojoj prvoj zvezdi Kariju skandiraju "MVP, MVP". U redovima Nagetsa niko osim Nikole Jokića nije imao dvocifren učinak, pa ne čudi što su na kraju „ratnici“ izvojevali ubedljivu pobedu.

Od srpskih košarkaša koji su istrčali na parket u noći između petka i subote, Bogdan Bogdanović je blistao u trijumfu Atlante nad Majamijem, dok se Aleksej Pokuševski oporavio od povrede i ponovo se našao u sastavu Oklahome.

Tanderi su poraženi od Vašingtona 129:109, a „srpski jednorog“ je ubacio osam poena i imao tri skoka. Navijači Oklahome bili su fascinirani umećem Pokuševskog, koji je u jednoj situaciji, iako 20 centimetara viši od svog čuvara Gerisona Metjuza, prošao bez problema i postigao lake poene, dok su posebna priča njegovi skokovi i blokade koje udara.

Momak visok 213 centimetara ima fantastičan odraz, i prosto „leti“ kada se vine u vazduh, pa za takve stvari nema odbrane.

NBA, REZULTATI

Bruklin - Boston 109:104

Šarlot - Klivlend 108:102

Hjuston - L. A. Klipers 104:109

Oklahoma - Vašington 109:129

Golden Stejt - Denver 118:97

Portland - Memfis 128:130

Atlanta - Majami 118:103

Njujork - Toronto 19.00

Milvoki - Filadelfija 21.30

► Tramp reagovao zbog ponašanja ljubitelja Klintonovih: On je rasista! /foto/

► Dončiću pretili kidnapovanjem, a on ih „izrešetao“ /video/

 Čudo iz Rusije umalo ponovo srušilo španskog giganta /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala