Beretini zakazao finale sa Karacevim

© AP Photo / Darko VojinovicItalijanski teniser Mateo Beretini
Italijanski teniser Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Pratite nas
Mateo Beretini, 10. teniser sveta, plasirao se u finale Srbija opena pobedom nad Tarom Danijelom u tri seta – 6:1, 6:7 (5), 6:0.

Italijanski teniser u velikom finalu igraće protiv Aslana Karaceva koji je posle velike borbe i tri seta pobedio Novaka Đokovića.

Beretini, drugi nosilac na Srbija openu, nije dao ni promil šanse Japancu, te je za svega sat vremena prošao u finale.

U prvom setu na terenu je postojao samo jedan teniser. Beretini je dominirao od prvog do poslednjeg poena, brejkove je pravio u drugom i šestom gemu, a set je dobio 6:1.

Tokom drugog seta viđena je nešto veća borba, ako ništa Danijel je pružao jači otpor na svoj servis, ali na protivnikov nije mogao da zapreti, te je Italijan kontrolisao meč.

Beretini je odmah napravio brejk, potom ga potvrdio i poveo 2:0. Činilo se da će Italijan završiti posao za sat vremena, ali Japanac je pokazao da nije džabe došao do polufinala.

Zaigrao je mnogo bolje Danijel, vratio brejk i uveo set u takozvani 13. gem, odnosno taj-brejk. Nošen dobrom energijom iz prethodnih gemova, japanski teniser je odigrao sjajno u taj-brejku i zasluženo je došao do izjednačenja – 6:1, 6:7 (5).

Očekivalo se da će Beretini odgovoriti i to se i desilo. Danijel se emotivno ispraznio, i to baš, nijedan gem nije osvojio u trećem periodu igre, i Beretini je na kraju slavio – 6:1, 6:7 (5), 6:0.

Đoković: Bilo mi je baš loše u trećem setu

Đoković posle maratona i neviđene drame poražen od Karaceva!

Kraj za Novaka – srpsko-ruski spektakl pripao Karacevu!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala