Marš od preko hiljadu kilometara: Ruska vojska polako napušta Krim /video/

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe ruske vojske na Krimu
Vojne vežbe ruske vojske na Krimu - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Pratite nas
U skladu sa odlukom ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgu, snage Južnog vojnog okruga i Vazdušno-desantne snage Rusije, koje su učestvovale u iznenadnoj proveri borbene gotovosti, nastavljaju povratak u mesta stalnog baziranja, prenosi televizija „Zvezda“.

Vojne jedinice i formacije pristižu na železničke stanice i aerodrome, čekaju ih železničke platforme i avioni vojno-transportne avijacije, kao i desantni brodovi kojima će se vratiti u baze.

Na železničkoj stanici u gradu Kerč izvršen je utovar tehnike i naoružanja brigade ruskih Snaga radijacijske, hemijske i biološke zaštite (RHBZ) Južnog vojnog okruga. Vojnike čeka kombinovani marš u dužini od preko hiljadu kilometara.

Na obali poligona „Opuk“ na velike desantne brodove ukrcani su marinci, oprema i naoružanje Kaspijske flotile i Crnomorske flote.

I jedinice Vazdušno-desantnih snaga počele su da se vraćaju u mesta stalnog baziranja. Vojska je izvela marševe do aerodroma, odakle će se prebaciti u baze vojno-transportnim avionima.

Osnovna faza vojnih vežbi Južnog vojnog okruga i Vazdušno-desantnih snaga u okviru iznenadne provere borbene gotovosti održana je na poligonu „Opuk“ na Krimu 22. aprila.

U manevrima je učestvovalo više od 10.000 vojnika, 1.200 jedinica naoružanja i vojne tehnike, od čega više od 40 brodova i čamaca, 20 brodova za podršku, do 200 letelica, uključujući 40 aviona Vojno-transportne avijacije.
Ranije je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naredio da se do 1. maja vrate u baze snage koje su učestvovale u vojnim vežbama na jugu Rusije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala