Zajednička sednica vlada Srbije i Srpske u maju

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICSastanak Aleksandra Vučića i Milorada Dodika
Sastanak Aleksandra Vučića i Milorada Dodika - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Pratite nas
Predsednici vlada Republike Srpske i Srbije Radovan Višković i Ana Brnabić dogovorili su da sledećeg meseca u maju bude održana zajednička sednica vlada, rekao je za portal „Banjaluka“ predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

„Mi smo ove godine domaćini, a sednica će biti održana u našem administrativnom centru u Istočnom Sarajevu. Dogovoreno je da ih u budućnosti održavamo i u drugim gradovima Republike Srpske a ne samo u Banjaluci i na taj način pošaljemo poruku našim građanima da vodimo računa o ravnomernom razvoju Republike Srpske od Trebinja do Novog Grada“, rekao je Višković naglašavajući da je u četvrtak prvi put bila najveća zvanična poseta iz Srbije Republici Srpskoj.

„Taj dan u Republici Srpskoj, odnosno Banjaluci, boravili su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić. Samo kad taj momenat uzmete, onda je dovoljno da se pokaže koji su to odnosi i kakvo je to poštovanje i koja je to podrška Republici Srpskoj u smislu da uvek možemo da računamo, ako dođete, da kažem, ne daj bože u nekakvu situaciju, da imamo nekoga kome se možemo obratiti“, kaže Višković, prenosi RTRS.

Premijer Srpske kaže da su ekonomski pokazatelji u Republici Srpskoj veoma dobri, što se može zvanično proveriti, da je pad bruto domaćeg proizvoda najmanji u regiji i okruženja odmah posle Srbije.

„Srbija ima pad 0,9 odsto a Republika Srpska ima pad 2,8 odsto. I to je nešto što se ceni i pokazuje da li ste nešto dobro uradili. Ti pokazatelji ne mogu da dođu sami i oni su odraz nečijeg rada ili ne rada. Da sam u pravu pokazuje i govori pokazatelj Srbije koja je u ovom momentu lider u ekonomskom i zdravstvenom delu po pitanju vakcinacije, nabavke vakcina i medicinske opreme. Puno su lošiji pokazatelji Makedonije, Albanije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Federacije kao entiteta“, kaže Višković naglašavajući da Republika Srpska koristi ono što je Dejtonski sporazum omogućio, a to su specijalne i paralelne veze.

 

Pročitajte i:

Dodik: Srbe na Kosovu ne diskriminišu samo Albanci, već i međunarodna zajednica

Vučić poručio iz Banjaluke: Mir i zajednički rad su budućnost, ni ne razmišljamo o ratovima

Dodik: Najbolji period saradnje Srbije i Srpske

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala