Srpski meteorolog objavio novu prognozu, evo kakvo nas vreme očekuje do 1. maja

© Sputnik / Lola ĐorđevićTradicionalna prolećna izložba cveća
Tradicionalna prolećna izložba cveća - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2021
Pratite nas
Đorđe Đurić izneo je novu vremensku prognozu do kraja aprila. Dobra vest je da nas sledeće sedmice ne očekuju mrazovi i najverovatnije je da je ovo sve od mrazova na 2 metra ove prolećne sezone u nižim predelima.

 

U noći između subote i nedelje biće ponovo vedro i veoma hladno, uz pojavu slabog mraza na 2 metra, dok se pri tlu mraz očekuje u većini predela. Minimalna jutarnja temperatura biće u nedelju ujutro slična kao i danas i kretaće se od minus 1 stepen Celzijusa do 5 stepeni u nižim predelima, a na Pešteru do minus 5. Tokom dana biće toplo, maksimalna temperatura do 21 stepen, u Beogradu do 19.

Dakle, ovaj vikend može doneti veliku opasnost po poljoprivredne i ratarske kulture, naročito po kulture pri tlu, tako da su obavezne adekvatne mere i zaštite. Mraz ovog vikenda može naneti samo dodatne štete već mnogo oštećenim kulturama od prethodnih mrazova tokom aprila i marta.

Dobra vest je da nas sledeće sedmice ne očekuju mrazovi i najverovatnije je da je ovo sve od mrazova na 2 metra ove prolećne sezone u nižim predelima.

U Srbiji u nedelju jutro vedro i veoma hladno, ponegde uz slab mraz, dok se prizemni mraz očekuje u većini predela. U dolinama i kotlinama očekuje se magla. Tokom dana sunčano i toplo. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od minus 1 do 5 stepeni, pri tlu niže, a maksimalna dnevna od 17 do 21. Nakon jutarnjih 5 stepeni, maksimalna temperatura tokom dana u Beogradu 19.

U Srbiji u ponedeljak povećanje oblačnosti. Na krajnjem severu tokom dana biće uslova za kišu, a tokom noći i u ostalim predelima. Maksimalna temperatura od 11 stepeni na severozapadu do 19 na jugoistoku Srbije.

U utorak oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od 10 do 16 stepeni, u Beogradu do 13.

Od srede do subote promenljivo oblačno i toplije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, dok će na jugu biti suvo i uglavnom sunčano, ali i najtoplije. Maksimalna temperatura od 18 stepeni na severozapadu do 26 na jugu Srbije, u Beogradu u zavisnosti od dana od 19 do 24 stepena.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala