Zvezda rijalitija u trci za guvernera

© AP Photo / Richard ShotwellKejtlin Džener, zvezda rijalitija i bivši sportista koji je promenio pol
Kejtlin Džener, zvezda rijalitija i bivši sportista koji je promenio pol - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Pratite nas
Kejtlin Džener, zvezda rijalitija i bivši olimpijski pobednik, najavila je da će se kandidovati za guvernera američke savezne države Kalifornije.

Džener, rođena kao Vilijem Brus Džener, koja je promenila pol i postala Kejtlin, aktivista za prava transrodnih osoba, saopštila je putem svog naloga na Tviteru da je predala početnu prijavu da bi se kandidovala za to mesto, objavio je AP.

​Kandidatura Kejtlin Džener, koja je u Americi poznata ličnost i to ne samo po učešću u rijaliti programu koji govori o njenoj „tranziciji“ iz muškarca u ženu, već je i penzionisani dobitnik zlatne medalje na Olimpijskim igrama, mogla bi doneti pobedu republikancima skoro dve decenije nakon što je Arnold Švarceneger, takođe republikanac, svoju holivudsku slavu iskoristio kao odskočnu dasku za najvišu državnu funkciju na izborima 2003. godine.

Aktuelni guverner Kalifornije demokrata Gavin Njusom ove godine bi se mogao suočiti sa izborima za opoziv, pošto izborni zvaničnici i dalje kontrolišu potpise za peticije koje su potrebne za stavljanje opoziva na glasanje, a nekoliko drugih republikanaca takođe je najavilo svoje planove za kandidaturu, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala