Zvezda kreće u juriš na sve ili ništa!

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Prijović
Aleksandar Prijović - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Pratite nas
U Ljutice Bogdana 1 nema predaha, radi se punom parom, a ambicije su enormno visoke. Prema pisanju domaćih medija, posle Aleksandra Dragovića, i njegov imenjak Prijović bi trebalo ovog leta da stigne na Marakanu, pa je to jasan signal da Crvena zvezda ide na sve ili ništa u jurišu na Ligu šampiona.

Surova dominacija u Superligi - tri vezane titule i rekordna četvrta na vidiku, ne zadovoljava apetite Zvezde, jer od toga osim slave i zadovoljnih navijača, koji ne mogu da prisustvuju utakmicama zbog pandemije, nema profita. Sve je stalo... Prihodi ne postoje, a rashodi su ogromni. Enormni...

Banka je kod UEFA i u evropskim takmičenjima, pa je jasno da kaznena ekspedicija Dejana Stankovića, na čelu sa preambicioznim generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem, baca sve karte na glavnu premiju - Ligu šampiona.

Prošlogodišnji pokušaj neuspešno se završio, pa su crveno-beli utehu morali da potraže u Ligi Evrope. Ipak, taj tim je već u zimskom prelaznom roku dodatno „nabudžen“, stigao je Italijan Filipo Falko, po vokaciji „trekvartista“, neko od koga se očekuje da kreira igru, samo što to još niko nije video, kao i bivši član Intera - krilni fudbaler Aksel Bakajoko.

Uz starosedeoce Seku Sanoga, kao i Gelora Kangu, oporavljenog umetnika i kopačkama Aleksandra Kataija i preporođenog Mirka Ivanića. E, sad, zamislite kada takvim igračima koji iz nedelje u nedelju dele lekcije širom Srbije ostalim klubovima, dodate dva Aleksandra - Dragovića i Prijovića, onda je jasno da oni Zvezdi, Terziću i Stankoviću ne trebaju zbog Superlige. 

Jasno je da se akcenat baca na juriš na Ligu šampiona, ali je i s druge strane rizik ogroman. Ukoliko crveno-beli padnu na nekom od stepenika, penjući se ka vrhu fudbalske piramide, jasno je da bi plate bile preozbiljan problem, i da bi se čitav projekat srušio kao kula od karata.

Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Sergej kung-fu potezom skrivio penal, posle je bilo kasno za evrogol /video/

Zato na Marakani pažljivo sklapaju mozaik, a Stanković želi da pojača deficitarne pozicije izuzetno kvalitetnim i proverenim fudbalerima, koji bi predstavljali svojevrsnu garanciju uspeha.

Jasno je da to u fudbalu, kao ni u ostalim sportovima ne postoji, ali bi „masne" plate potencijalnih bombastičnih pojačanja trebalo da budu adekvatno zaštićene enormnim bonusima.

​U slučaju austrijskog reprezentativca štopera Aleksandra Dragovića, mediji licitiraju s godišnjim primanjima u rasponu od 1,2 do 1,5 miliona evra, čime bi aktuelni štoper Bajer Leverkuzena postao najplaćeniji fudbaler u istoriji najtrofejnijeg srpskog kluba.

Dragović koji je doputvao u Beograd i obavio seriju sastanaka sa Zvezdanom Terzićem, već je rekao Zvezdi „da“, to pišu čak i nemački mediji, pa ostaje samo da mu istekne ugovor sa „aspirindžijama“ i na leto će se pridružiti šampionu Srbije.

Ali pomenuta plata i činjenica da preti da postane najplaćeniji fudbaler u istoriji Zvezde i srpskog fudbala možda i ne potraju toliko dugo. O čemu se zapravo radi?! Ukoliko Terzić i ostali operativci sa Marakane uspeju da ulove „kapitalca“ Prijovića, čoveka koji je 2018. godine odveo Srbiju na Mundijal u Rusiji, onda je jasno da će za to morati debelo da se isprse.

Što platom, što bonusima.

​Prijović je trenutno član Al Itihada iz Džede sa kojim ima ugovor do 2023. godine, ali će ta saradnja, po svemu sudeći, vrlo brzo biti okončana i Srbin rođen u švajcarskom Sankt Galenu postaće slobodan igrač. 

Taj zicer Zvezda nikako neće propustiti, jer nema obeštećenja, ali će s druge strane morati da ga namami ozbiljnom platom i bonusima u slučaju plasmana u Ligu šampiona, što je Zvezdin cilj svih ciljeva u periodu koji kuca na vrata.

Sa Prijovićem bi sasvim sigurno stigli i golovi, a oni su ključni za dobijanje velikih i važnih utakmica. Nekadašnji golgeter PAOK ima neverovatan osećaj za gol, jak je u igri glavom, odličan je i kada u je lopta u nogama, i zato je prvi pik za oštricu u napadu.

S druge strane, Dragović bi u tandemu sa Milunovićem komandovao odbranom, pošto se očekuje da Miloš Degenek ponovo krene put Azije, pa bi pomenuta praznina morala adekvatno da se nadomesti.

Ostaje da se vidi da li će „all in“ crveno-belih biti dovoljan da se ubode džekpot, zvani Liga šampiona, s obzirom na to da se od slave i dominacije u Superligi ne živi, posebno ne u doba pandemije virusa korona, pa je Evropa jedini izvor prihoda da se isplate žestoke plate i da se popuni kasa na Marakani.

► Mitrović je digao glas, a oni su ga „izdali“

► Albanac i Bosanac na udaru stotina besnih navijača: „Dogodio se fizički napad“ /video/

► Projekat „bogatih“ na stubu srama

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala