Željka Cvijanović: Srpska je stabilna, ali je BiH nestabilna

© Sputnik / Aleksandar MilačićŽeljka Cvijanović
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Pratite nas
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Republika Srpska stabilna, ali da je nestabilna BiH, te da bi bilo daleko lakše da se živi u okruženju gde se može osetiti stabilnost na nekom širem terenu.

Cvijanovićeva je rekla da BiH u kojoj niko nikome nije neprijatelj, u kojoj se nikome ne oduzimaju prava i u kojoj slušaš sagovornika šta govori jeste BiH u kojoj se može kretati i napredovati.

"U ovakvoj državi se to ne može, ako imate takvu ostrašćenost i ako postoji oni kojima u glavi stanuje rat. Nema iskrenih odnosa, razumevanja, želje da se prevaziđu određeni problemi, da se iz prošlosti izvuku pouke i vidimo kako pragmatično možemo da organizujemo budućnost. Ne govorim o budućnosti punoj ljubavi, ali moramo biti praktični i pragmatični i koristiti sve ono što imamo da bi dva entiteta živela u miru, da bi funkcionisali i koristili moguće pogodnosti koje se nalaze na nivou BiH. To je moja vizija suživota. A vizija u kojoj vas neko maltretira, mrcvari, ne da vam da živite, da se finansijski oporavite, politički da delujete stabilno... ne priznajem takvo okruženje, zato što je to opterećenje, a ne olakšanje", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je za Televiziju Prijedor rekla da se o tome mora otvoreno pričati, iako je svesna da sa druge strane nema sagovornika, zato što su navikli da uvek naprave galamu, oslone na rame nekog stranca i traže da neko brani one vrednosti koje ne stanuju u BiH.

"Republika Srpska ide napred i to nervira mnoge. Ne smemo zaustavljati razvoj Republike Srpske", poručila je predsednica Srpske.

Ona je navela da ne vidi nikakav napredak BiH. 

Dodik: Nema rata, niti će ga biti

"Mi imamo visokog predstavnika koji kaže da je Republika Srpska opterećenje za BiH. To je bezobrazluk. Sprega političkog Sarajeva i međunarodne zajednice je takva da brani neki suverenitet i teritorijalni integritet", rekla je Cvijanovićeva, upitavši "kakav suverenitet mi branimo u zemlju u kojoj visoki predstavnik može da radi to što radi"?

Ona je dodala da država pokazuje svoj suverenitet i integritet i to da nešto dobro radi onda kada sve drži u svojim rukama, prenosi RTRS.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala