Zakazano saslušanje Stefanovića i Kovačevića

© Sputnik / Lola ĐorđevićNebojša Stefanović
Nebojša Stefanović  - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Pratite nas
Više javno tužilaštvo odlučilo je da bivšeg ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića (sada ministra odbrane) i načelnika Uprave kriminalističke policije Dejana Kovačevića ispita kao svedoke u istrazi koju vodi protiv bivšeg zamenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića.

"Tužilaštvo je nakon mesec dana, prihvatilo moj predlog i zakazalo saslušanje Stefanovića i Kovačevića za sledeći četvrtak, 29. april", precizirao je za Tanjug Papićev branilac Branislav Tapušković.

On je dodao da je u dosadašnjoj istrazi ispitano 7 svedoka.

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela i rekao je da je postupao po nalozima ministra Stefanovića.

Kovačević mu je bio direktno nadređeni.

Papić je pod istragom zbog sumnje da je urgirao da policija odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil od sada osumnjičenog vođe kriiminalne grupe Marka Miljkovića.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Tužilaštvo sprovodi dokazne radnje u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivicno delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru, odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto. Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Miljković je zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumniči za ubistva, preprodaju droge, držanje oružja...

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala