Uručena odlikovanja povodom Dana Vojske Srbije

Pratite nas
Povodom 23. aprila, Dana Vojske Srbije, premijerka Ana Brnabić uručila je odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ana Brnabić je, uručujući odlikovanja u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, zahvalila pripadnicima vojske za sve što čine, a što se posebno vidi u kriznim vremenima kao što su poplave, smetovi, oluje, ali i borba protiv virusa kakav je kovid 19.

„U godini za nama pokazalo se još jednom koliko je važna jaka, snažna i spremna vojska koja u svakom trenutku, u svakom zadatku u najkraćem mogućem roku može da pomogne civilnim službama i građanima naše zemlje“, navela je Brnabićeva.

Kako je dodala, pripadnici Vojske Srbije među prvima su dali sve od sebe da se osigura bezbednost granica, bezbednost stanovništva, a neki od njih položili su svoje živote u toj borbi.

„Pokazalo se tokom pandemije ponovo koliko je važno za jednu zemlju i za jednu vladu da može u potpunosti da se u svakom trenutku osloni na kapacitete svoje vojske“, dodala je premijerka Srbije.

Istakla je da država ulaže mnogo u poboljšanje njihovog statusa.

„Naša najveća zahvalnost prema vama kao pojedincima i Vojsci Srbije jeste snažno i kontinuirano ulaganje u plate, uslove života, opremu, oružje, obuku i sve ono što je potrebno da bi vi svoj posao obavljali kako treba, a vaše porodice osetile da je vaš poziv nešto što mi kao društvo visoko vrednujemo“, rekla je Brnabićeva.

Primetila je da se na vojnim vežbama jasno vidi da je vojska sve jača i spremnija, i istakla da je srećna kada vidi porodice pripadnika vojske, ali i drugih bezbednosnih službi kako se useljavaju u svoje nove stanove u Vranju, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu...

Uručeno 167 odlikovanja

Na svečanosti u Palati Srbija su uručena 167 odlikovanja u više kategorija, a ukazom predsednika Republike od 12. februara 2021. godine, za ispoljenu izvanrednu hrabrost i delo ličnog herojstva Srebrnom medaljom za hrabrost „Miloš Obilić“ odlikovani su vojni službenici Saša Bogićević i Nenad Crnogorac.

Obraćajući se u ime nagrađenih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, pukovnik Vladan Ranđelović zahvalio je na dodeljenim odlikovanjima, dodajući da će ona predstavljati podstrek svima za postizanje još boljih rezultata u izgradnji i jačanju sistema odbrane i bezbednosti Republike Srbije, preneo je Tanjug.

„Svim pripadnicima vojske čestitam praznik, Dan Vojske Srbije, želim im dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i da u narednom periodu postižu još bolje rezultate“, rekao je pukovnik Ranđelović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala