Šef Nemačke diplomatije Hajko Mas stigao u Beograd

© AFP 2023 / ODD ANDERSENNemački šef diplomatije Hajko Mas
Nemački šef diplomatije Hajko Mas - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas boravi danas u Beogradu, gde će se sastati sa najvišim srpskim zvaničnicima. Nemačko ministarstvo spoljnih poslova ranije je saopštilo da će Mas sa srpskim sagovornicima razgovarati između ostalog i o procesu dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Mas će se sastati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem.
Nemački šef diplomatije dolazi u posetu Srbiji nakon prošlonedeljnih izveštaja u regionalnim medijima o mogućnosti prekrajanja granica država koje su nekad bile u sastavu bivše Jugoslavije.

Na beogradskom aerodromu ministra Masa, koji je došao iz Prištine, dočekao je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je sinoć u Prištini da bi dijalog Kosova i Srbije trebalo da se završi "uzajamnim priznavanjem", ocenivši da moraju da postoje kompromisi da bi se došlo do konačnog rešenja.

"Naravno, priznavanje Kosova biće jedan od elemenata rešenja, u suprotnom neće biti realizovano. Normalno je da u dijalozima treba da postoje i kompromisi. Znam da će zbog istorijskih okolnosti to biti teško, ali na kraju procesa želim da pronađem rešenja za sve", izjavio je Mas nakon sastanka sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala