Ruski centar za pomirenje: Teroristi pripremaju provokacije u Idlibu

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaZajednička vojna rusko-turska patrola u sirijskoj provinciji Idlib
Zajednička vojna rusko-turska patrola u sirijskoj provinciji Idlib - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Pratite nas
Teroristi pripremaju provokacije u zoni deeskalacije u sirijskom Idlibu, kako bi okrivili vladine snage za upotrebu hemijskog oružja, saopštio je zamenik rukovodioca Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, kontraadmiral Aleksandar Karpov.
„Posle usvajanja neosnovane odluke od strane Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) o ograničavanju prava Sirije u OZHO-u, dobijene su informacije o tome da militanti terorističke organizacije 'Tahrir el Šam' pripremaju provokacije kako bi okrivili vladine snage Sirije da su upotrebile hemijsko oružje u zoni deeskalacije u Idlibu“, rekao je Karpov.

Kako je rekao, teroristi planiraju da iskoriste informacije o žrtvama svojih provokacija kako bi diskreditovali zvaničnu vladu Sirije.

Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana poziva komandante ilegalnih oružanih formacija da odustanu od oružanih provokacija, dodao je kontraadmiral.

Podsetimo, Organizacija za zabranu hemijskog oružja je pre dva dana usvojila rezoluciju kojom se Siriji suspenduju „prava i privilegije“ zbog navodnog kršenja Konvencije o zabrani hemijskog oružja.

Stalni predstavnik Rusije Aleksandar Šuljgin je s tim u vezi rekao da se organizacija pretvorila u politički instrument i da je to bio crni dan za OZHO.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala