Rusija predlaže Americi: Razmena garancija da se nećemo mešati u unutrašnja pitanja

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Pratite nas
Zvanična Moskva predložila je Vašingtonu razmenu garancija da neće mešati u unutrašnja pitanja druge zemlje, ali i da se uspostave kanali komunikacija kako bi se sprečili budući hakerski napadi, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kako se navodi, upravo bi odgovor Vašingtona na ovaj predlog ruskog predsednika Vladimira Putina još iz septembra prošle godine mogao „da postane prvi korak u dobrom pravcu“.

Istovremeno, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je, komentarišući izveštaj američke obaveštajne službe u kojem je Rusija označena kao najveća pretnja za Ameriku kada je reč o sajber prostoru, saopštila da na takav način i Moskva može Vašington da označi kao svoju najveću pretnju i to ne dajući nikakve činjenice.

Kako se navodi, sopstvena nesposobnost da se pokrene globalni dijalog po pitanju međunarodne informacione bezbednosti kamuflira se lošim i već istrošenim optužbama na račun Rusije da sprovodi provokativna dejstva sa ciljem urušavanja uticaja Vašingtona i slabljenja savezništva zapadnih zemalja.

Rusko Ministarstvo tvrdi i da optužbe Vašingtona na račun Rusije nisu utemeljene ni na kakvim dokazima, već se to koristi isključivo kao razlog za povećanje finansiranja američkih obaveštajnih službi.

„Stvaranje neprijatelja u vidu Rusije zarad rešavanja sopstvenih problema je klasična metoda koja se koristila u velikoj meri tokom Hladnog rata“, podseća ruski spoljnopolitički resor.

Dodaje se i da takvi izveštaji ne priliče jednoj državi koja se smatra najvećom svetskom silom koja kao takva ima i najveću odgovornost za mir i bezbednost u svetu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala