Nove mere u Crnoj Gori - muzika u kafićima od 18 do 21 sat i to samo uživo /video/

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICZabranjeno je izvođenje scensko-muzičkog programa (živa muzika u baštama)
Zabranjeno je izvođenje scensko-muzičkog programa (živa muzika u baštama) - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Pratite nas
Crna Gora ublažila je neke od mera u borbi protiv virusa korona, pa je tako dozvolila muziku uživo u baštama ugostiteljskih objekata, ali samo između 18 i 21 sat, dok je izvođenje muzike pre i posle tog termina zabranjeno.

Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore (KCCG) i Institut za javno zdravlje (IJZ) saopštili su nove epidemiološke mere u Crnoj Gori.

Prema novim merama, osim žive muzike između 18 i 21 sat, zabranjeno je „emitovanje muzike korištenjem elektro-akustične opreme, pojačala zvučnika, osim tokom nastupa bendova ili pevača s pratnjom, kao i zabrana igranja i plesa“, rekla je epidemiolog u IJZ Radica Raičević, prenose crnogorske „Vijesti“.

Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
U Crnu Goru sledeće sedmice stiže veća količina ruske vakcine

Ugostiteljski objekti moći će da rade od sedam sati ujutro do 23 sata uveče i u otvorenim i u zatvorenim delovima, ali su dozvoljena samo sedeća mesta sa najviše četiri osobe za stolom.

„Dozvoljava se poseta bračnog druga i dece u zatvorima, uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Dozvoljava se ulazak crnogorskim državljanim i strancima iz Rusije, Belorusije, Ukrajine i Severne Makedonije bez testa na virus korona, pozitivnog serološkog testa ili dokaza da su najmanje sedam dana pre ulaska u Crnu Goru vakcinisani drugom dozom vakcine protiv virusa korona", rekla je Raičević.

Zabrana međugradskoj saobraćaja vikendom ostaje na snazi na teritoriji cele države, dok je on moguć radnim danima.

Organizovanje zabavnih i rekreativnih aktivnosti za decu i odrasle na otvorenim javnim mestima (luna park, panoramski točak i slično) i dalje su zabranjeni, prenosi RTCG.

Dečje igraonice moći će da rade od sedam do 20, fitnes centri i teretane od pet do 22, kladionice od sedam do 22, a tržni centri i štandovi od sedam do 22 sata.

Aktuelne mere ostaju u opštinama Pljevlja, Šavnik i Andrijevica, s obzirom na to da je kumulativa incidencija zaraženih na 100.000 stanovnika veća od 800.

Ona je rekla da je u Crnoj Gori do sada ukupno dato 58.145 doza vakcine.

Kako je saopšteno, tokom predstojećih uskršnjih praznika biće pojačan inspekcijski nadzor koliko se sprovode mere.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala