Ko je naveo Abramoviča da pokrene „rusku revoluciju“?

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaRoman Abramovič
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Pratite nas
Roman Abramovič, ruski milijarder i vlasnik engleskog Fudbalskog kluba Čelsi, jednim potezom je spasao evropski fudbal, odlukom da odustane od učešća u ideji o Superlige bogatih klubova. To je morao da uradi, zbog loših rešenja dvojice svojih zaposlenih.
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Ruska revolucija je spasla Evropu – uz poslednji pozdrav iz Moskve

Britanski mediji ukazuju na to da je tandem funkcionera Čelsija kriv za to što vlasnik nije imao prave informcije o projektu, niti bilo kakav uvid u to kakve reakcije bi „revolucija“ mogla da izazove.

Brus Bak i Gaj Lorens su ljudi koji su okarakterisani kao krivci za to zbog čega navijači traže njihovu smenu.

Oni su prethodno protestovali ispred stadiona Stamford Bridž u Londonu, zahtevajući objašnjenje, a to im je pružio nekada sjajni golman, a sada tehnički savetnik u klubu Petr Čeh, koji je izašao pred njih, stavio svoju glavu na panj i uspeo da postigne mir.

Ipak, navijači ne odustaju od traženja odgovornosti, Abramovič jeste sproveo „rusku revoluciju“ u evropskom fudbalu, ali je taj potez bio iznuđen, zbog loših odluka, u prvom redu Baka i Lorensa.

„Ne verujemo im. Tražimo da odu iz kluba, a tražimo i istragu o tome kako je klub uopšte došao na ideju da ide u Superligu. Klub je od toga odustao, to je velika pobeda za navijače, ali moramo da budemo uvereni da se ovo neće dešavati u budućnosti“, navedeno je u saopštenju.

Vlasnik Juventusa Andrea Anjeli - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Zabio je kumu „nož u leđa“ i – prevario se!

Navijači su, takođe, izrazili žaljenje što u odluci o odustajanju od Superlige nije bilo – izvinjenja.

„Nemamo poverenje u rukovodstvo i moramo da kažemo da je Bak žestoko branio plan da Čelsi ostane u Superligi. On ni Lorens se nisu ni konsultovali sa navijačima i zbog toga njihovo dalje učešće u našem klubu nije moguće. Malo je nedostajalo da se uništi 116 godina istorije našeg kluba koji će ostati naš klub“, ističe se.

Podsetimo, vlasnik kluba, Abramovič, prvi je od vlasnika šest klubova iz engleske Premijer lige koji su bili potpisnici namere o učestvovanju u Superligi koji je doneo odluku da se povuče iz dogovora.

Kako je ranije navedeno, Abramovič je bio veoma ljut što nije dobio pune informacije od svojih saradnika, a zbog čega je njegova reputacija među navijačima Čelsija došla u pitanje, jednako kao i moguća dalja rukovodeća pozicija.

S tim u vezi, zaključak je da su Bak i Lorens zloupotrebili Abramovičevo poverenje ne bi li pokušali da „izguraju“ svoje ideje, ali srećom po Romana i navijače, to je sprečeno, ali je šteta ipak učinjena.

► Projekat „bogatih“ na stubu srama

► „Razmišljam da kupim Mančester junajted, šta mislite?“

► Glavni „zlikovac“ ne odustaje: Superliga mrtva? Grdno grešite

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala