Evropa je spas za fudbal ponovo našla u Rusiji!

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaGazprom arena
Gazprom arena - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Pratite nas
Evropska fudbalska asocijacija je donela odluku da uz četiri u Sankt Peterburgu budu odigrana još tri meča Evropskog prvenstva u fudbalu.
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Ruska revolucija je spasla Evropu – uz poslednji pozdrav iz Moskve

Takvo rešenje je doneto pošto irski grad Dablin neće moći da bude domaćin utakmica, kako je ranije bilo predviđeno.

Razlog za promenu je činjenica da irske vlasti nisu mogle da daju garancije da će stadion Aviva u Dablinu moći da primi publiku, četvrtinu kapaciteta kako je UEFA naložila.

Organizatori utakmica u Sankt Peterburgu su, sa druge strane, garantovali da će Gasprom arena imati najmanje 50 odsto kapaciteta navijača, uz mogućnost da taj procenat poraste kako vreme bude odmicalo.

„Naš grad je spreman za Evropsko prvenstvo odavno, pre godinu dana, možda i više, ne mislim da će nam dodatne utakmice biti problem. Naša prednost je da garantujemo da ćemo imati pola kapaciteta stadiona. To može da se promeni, ali samo na bolje“, naveo je nekadašnji ruski fudbaler Andrej Aršavin.

U ruskom gradu će biti odigrani mečevi iz grupe B između Belgije i Rusije, Finske i Rusije, te Finske i Belgije, kao i četvrtfinale, a iz Dablina su premeštene utakmice grupe E između Poljske i Slovačke, Švedske i Slovačke i Švedske i Poljske.

Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje je trebalo da bude odigrano prošle godine, startovaće 11. juna i trajaće do 11. jula 2021.

Vredi istaći da je UEFA u prethodnom periodu, suočena sa inicijativom za osnivanje Superlige velikih klubova, spas našla u odluci Romana Abramoviča, ruskog milijardera i vlasnika engleskog Fudbalskog kluba Čelsi da odustane od toga, što su potom pratili i ostali engleski klubovi.

Ostale promene domaćinstva utakmica Evropskog prvenstva se odnose i na španski Bilbao koji je izgubio tri utakmice preseljene u Sevilju, londonski Vembli je dobio još jednu utakmicu eliminacione faze, a Minhen je zadržao svoja ranije dodeljena četiri meča.

► Zvezda kreće u juriš na sve ili ništa!

► Sergej kung-fu potezom skrivio penal, posle je bilo kasno za evrogol /video/

► Albanac i Bosanac na udaru stotina besnih navijača: „Dogodio se fizički napad“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala