Majstorska partija Gudurića nedovoljna – Moskva odbranjena od turskog napada!

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaDetalj sa utakmice CSKA – Fenerbahče
Detalj sa utakmice CSKA – Fenerbahče - Sputnik Srbija, 1920, 23.04.2021
Pratite nas
Košarkaši CSKA iz Moskve savladali su Fenerbahče u drugom meču plej-ofa Evrolige rezultatom 78:67, uprkos majstorskoj partiji srpskog reprezentativca Marka Gudurića.

Ruski gigant je drugi meč zaredom savladao ekipu Igora Kokoškova, te poveo sa 2-0 i došao na korak do plasmana na Fajnal-for.

Kokoškov, inače, nije bio u mogućnosti da vodi svoj tim zbog virusa korona, a Feneru je nedostajalo još nekoliko igrača.

Fenomenalan meč imao je naš Marko Gudurić, koji je za goste iz Istanbula postigao 27 poena (7/16 iz igre), i uz to dodao dva skoka i tri asistencije.

​Podsetimo, CSKA je igrao bez oteranog Majka Džejmsa, koji se posvađao sa trenerom Dimitrisom Itudisom, i srpskog centra Nikole Milutinova, koji je završio sezonu zbog povrede.

Fener je uspeo da se drži u igri tokom gotovo cele utakmice, iako su Moskovljani imali prednost tokom gotovo celog meča.

​Serijom od 9:0 turski tim se vratio u rezultatski egal sredinom treće četvrtine, da bi, posle novog pada, prišao na tri poena razlike početkom poslednje deonice.

Ipak, CSKA je uspeo da iskontroliše pritisak protivnika i mirno privede meč kraju.

​Najbolji kod pobednika bio je Danijel Haket sa 14 poena i osam asistencija, a najbolje su ga pratili Tornike Šengelija sa 11 i Nikita Kurbanov sa deset poena.

U Feneru je viđen fascinantan podatak, pošto niko sem Gudurića nije bio dvocifrne. Nando de Kolo i Danilo Bartel su upisali po devet poena.

Treći meč plej-of serije, kojim bi CSKA mogao da završi posao, na programu je 28. aprila u Istanbulu.

​► Tramp reagovao zbog ponašanja ljubitelja Klintonovih: On je rasista! /foto/

Dončiću pretili kidnapovanjem, a on ih „izrešetao“ /video/

Košarkaški genije /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala