Zaharova upitala Borelja: Kada ćemo dobiti detaljan izveštaj o radu obaveštajnih službi iz EU?

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Pratite nas
Viševektorski proces uništavanja odnosa između Rusije i evropskih zemalja pokrenula je sama Evropska unija, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u intervjuu ruskom radiju „Vesti FM“.
„Želim da naglasim da degradacija odnosa ne dolazi sa naše strane. Kao što odlično možemo videti na primeru Češke i Poljske i na primeru kolektivnog Brisela, ta degradacija odnosa dolazi od njih. Negde je to potkopavanje i razlaganje temelja, negde je to prava subverzivna akcija, odnosno, dolazi do viševektorskog uništavanja odnosa“, rekla je ona.
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Zaharova Pragu: Ultimatume ostavite za diskusije u NATO, sa nama takav ton nedopustiv

Zaharova je navela da iz EU ne prestaju da dolaze neosnovane optužbe na račun Rusije. Juče je šef evropske diplomatije Žozep Borelj u ime zemalja članica EU izrazio protest radom ruskih specijalnih službi.

„Mi smo neprestano komentarisali slične izjave i u posebnim slučajevima i globalno, nazivali ih besmislicama i neosnovanim izjavama. Želela bih da postavim pitanje: kada ćemo od šefa evropske diplomatije čuti detaljan izveštaj o aktivnostima obaveštajnih službi država članica EU?“, pitala je Zaharova.

Prema njenim rečima, Evropskoj uniji je pre svega neophodno da se skoncentriše na rešavanje sopstvenih problema, a ne da nadgleda rad Rusije.

„Skoncentrišite se na rešavanje unutrašnjih problema i čim se (EU) oporavite od pandemije za koju niko, kako se ispostavilo, nije bio spreman, tada ćemo početi da slušamo savete. Za sada zemlje EU nemaju ništa da predstave Rusiji kao pozitivno iskustvo za takvo moralisanje“, zaključila je Zaharova.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala