Vučić: Nismo učestvovali u testiranju vakcina

Pratite nas
Nismo učestvovali u testiranju kineskih ili bilo kojih drugih vakcina, već smo sve kupili nakon što su prošle sve faze testiranja, istakao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, u razgovoru sa predstavnicima Atlantskog saveta, kazao da ne veruje da je ono što je uradio tim na koji je ponosan, a čiji je on deo, nešto ogromno istorijsko, iako je naša zemlja svojim naporima dobila više vakcina od ostalih. Rekao je da je Srbija kupila i dobila sve vakcine nakon što su prošle sve faze testiranja, podsetivši da je prvi aranžman postignut sa „Fajzerom“.

„Oni su tačni u isporuci kao švajcarski sat. Uvek isporučuju kao što smo se dogovorili i zadovoljan sam time“, objasnio je Vučić.

Podsetio je da je Srbija dobila i velike isporuke vakcina iz Kine, „Astra zeneka“, kao i „Sputnjik Ve“ iz Rusije.

Nedavno, ukazao je, postignut je dogovor i sa „Modernom“ o njihovoj vakcini protiv korone, koje će u Srbiju stići krajem oktobra.

Naglasio je da se u nabavci vakcina Srbija nije ponašala geopolitički, već samo imajući u vidu spasavanje ljudskih života, te ga, dodaje, ne interesuju kritike s tim u vezi, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala