Teroristi napali sirijsku vojsku u Idlibu, ima poginulih na obe strane

© REUTERS / OMAR HAJ KADOURTeroristi u Idlibu
Teroristi u Idlibu - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Pratite nas
Militanti su napali položaje sirijske vojske u provinciji Idlib, poginula su dva sirijska vojnika, a najmanje dvoje terorista je likvidirano, izjavio je zamenik načelnika Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, kontraadmiral Aleksandar Karpov.
„Diverzantska grupa militanata je u južnom delu idlibske zone deeskalacije izvršila napad na položaje sirijskih vladinih snaga u području naselja Ruajha provincije Idlib“, rekao je Karpov.

Prema njegovim rečima, najmanje dvoje terorista je likvidirano tokom odbijanja napada. Precizirao je da su dva sirijska vojnika poginula, a da je jedan ranjen.

„Pretrpevši gubitke, militanti su se povukli ka naselju Zigata“, dodao je Karpov.

Ranije je Karpov saopštio da su severoistočno od sirijske Palmire teroristi napravili zakamufliranu bazu, gde su formirane grupe za terorističke napade i da su avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izvršili napad na ove objekte. U napadu su uništena dva skloništa, do 200 militanata, 24 pikapa sa teškim mitraljezima, kao i oko 500 kilograma municije i komponenata za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala