Spektakl na Dorćolu – nervozni Rus teškom mukom pobedio besnog Slovenca!

© AP Photo / PAUL CROCKRuski teniser Aslan Karacev
Ruski teniser Aslan Karacev - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Pratite nas
Aslan Karacev, ruski teniser, proživeo je pravu dramu u svom premijernom meču na Srbija openu protiv slovenačkog rivala Aljaža Benedea i ostvario pobedu posle ogromne borbe koja je trajala dva sata i 36 minuta.
Ruski teniser Aslan Karacev - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Svet je upoznao rusko tajno oružje

Konačan rezultat duela je 6:3, 4:6, 7:6, a Karacev se čak suočio i sa meč loptom koju je Slovenac imao u 12. gemu trećeg seta.

Meč je rešen tek u taj-brejku trećeg seta, koji je obeležila velika kontroverza u osmom poenu, kada je Bedene žestoko protestovao zbog odluke sudija.

Karacev je u tim momentima imao prednost od 4:3, nije uspeo da ostvari veću prednost, nervozno je udarao reketom u đon patike i dozvolio protivniku da stigne na dva poena od velike pobede.

Ni Slovenac nije mogao da se pohvali stabilnim psihološkim stanjem, relativno lak ritern iz bekhenda je poslao u aut, potom je ponovo pogrešio i Karacevu poklonio meč poen, ali je zatim i napravio duplu servis grešku.

Karacev nije igrao sjajno, ali je ipak uspeo da se plasira u četvrtfinale, gde će se sastati sa Đanlukom Magerom, italijanskim teniserom.

On je već u trećem gemu prvog seta izgubio svoj servis i to bez osvojenog poena, ali je uspeo da uzvrati, smanji razliku i da u šestom gemu povede sa 4:2.

Niz od tri uzastopna brejka viđen je u finišu drugog seta koji je pripao Benedeu, u trećem su igrači razmenili po jedan brejk pa je meč morao da bude rešen u taj-brejku, prvi put u karijeri Karaceva na ATP turnirima.

► Zapadni teoretičari zavere ponovo izvrću Novakove reči

► Ništa nije isto bez Novakovih suza /foto, video/

► Belorus zamalo šokirao Nadala, Italijan izbačen zbog psovki /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala