„Sirotinja“ je odgovorila bogatima – kreće Beton liga

© Foto : Skrinšot Tviter/ FK MiljakovacLogo „Beton Superlige“
Logo „Beton Superlige“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Pratite nas
Nakon što je Evropu potresla informacija o osnivanju Superlige kao zatvorenog takmičenja u kom će nastupati najbogatiji klubovi čime bi se stvorio veliki jaz u fudbalu, usledio je odgovor „siromašnih“ koji će osnovati „Beton Superligu“ .

Pored brojnih optužbi i negodovanja od strane nekadašnjih i aktuelnih fudbalera i menadžera, najkonkretniji potez je povuklo nekoliko evropskih niželigaša, ali i prvoligaša, koji će osnovati „Beton Superligu“, kao takmičenje u kojem neće biti bitan novac, već druženje, pravi fudbal, povezivanje, humanitarni rad i razmena iskustva na svim poljima u cilju napretka najvažnije sporedne stvari na svetu.

Protest u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Debakl Superlige!

Nakon šaljive inicijative FK Rekreativo iz Banjaluke na Tviteru, inicijativu je prihvatio srpski klub FK Miljakovac, nedavno osnovan klub sa humanitarnom misijom, kao i FK Osogovo, makedonski drugoligaš, ali i FK Vardar, najpoznatiji klub iz Severne Makedonije.

Podrška osnivanju „Beton Superlige“ došla je čak i iz „kolevke fudbala“ od FK Junajted Mančester, kluba koji su osnovali navijači nakon kupovine Mančester Junajteda od strane braće Glejzer i koji je popularan širom sveta.

Inicijativu je podržao i FK Fairant iz Krakova, poljski niželigaš, a mnogi klubovi se tek javljaju, tako da će ova liga i inicijativa biti sve brojnija i brojnija.

U planu je da se klubovi povežu na svim nivoima, i kada okolnosti dozvole čak i posete jedni druge, odigraju humanitarne mečeve, i pokažu pravu suštinu fudbala, danas uveliko zaboravljenu.

U međuvremenu je projekat pohlepnih milijardera stavljen na stend-baj, jer su zbog odluke šest engleskih klubova da istupe iz Superlige čelni ljudi najavljenog takmičenja objavili da se liga do daljnjeg suspenduje. 

Zabio je kumu „nož u leđa“ i – prevario se!

Bregzit – „pogrešili smo, izvinjavamo se“

Piksi za Sputnjik: Bogati hoće hleba preko pogače

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala