Predložena saradnja „Telekoma“ i „Telenora“ u skladu sa zakonom

© AP Photo / Mikica PetrovicTelekom Srbija
Telekom Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Pratite nas
„Telekom“ je zvanično obavešten od Komisije za zaštitu konkurencije da je predložena saradnja sa kompanijom „Telenor“ odobrena od strane ovog regulatornog tela i da je u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima, saopštio je „Telekom“.

Precizira se da su se na ovaj način stekli uslovi da ugovor koji su kompanije predložile stupi na snagu.

„Podsećamo da je saradnja 'Telekoma' i 'Telenora' urađena u skladu sa najboljim evropskim standardima i podrazumeva iznajmljivanje 'Telekomove' optičke infrastrukture 'Telenoru' i distribuciju sadržaja, po komercijalnim i potpuno neekskluzivnim uslovima“, navodi se u saopštenju.

To, dodaje se, znači da „Telekom Srbija“ može da iznajmljuje svoju infrastrukturu i drugim učesnicima na tržištu, a „Telenor“ može da kupuje sadržaje od koga god želi, jer ugovor nije restriktivan ni u jednoj svojoj tački.

Ovim ugovorom značajno se liberalizuje tržište telekomunikacija u Srbiji i on donosi brojne pogodnosti, pre svega korisnicima koji će sada imati veću mogućnost izbora čije usluge žele da koriste, a istovremeno pospešuje konkurenciju i inovacije u telekomunikacionoj industriji, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da „Telekom“ nastavlja da sprovodi svoju strategiju čiji je cilj pozicioniranje kompanije kao lidera u regionu i šire.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala