Čačak – grad košarke: Marko Marinović emotivan posle trijumfa Borca u Splitu /video/

© Foto : ABA league / Buducnost VOLIMarko Marinović, trener KK Borac
Marko Marinović, trener KK Borac - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Borca ostvarili su važan trijumf u 25. kolu Aba lige, pošto su u Splitu savladali domaći tim rezultatom 86:74. Trener srpskog kluba, Marko Marinović, emotivno je komentarisao pobedu svog tima, naglašavajući još jednom da je Čačak grad košarke.

Marinović koji je u sezoni 2019/20. pošao stopama svog sugrađanina, jednog od najuspešnijih košarkaških trenera današnjice, Željka Obradovića, svoju bogatu igračku karijeru upravo je završio u Hali kraj Morave.

U sezoni 2018/2019. nakon koje je okačio patike o klin, popularni Malina je kao kapiten odveo Borac do polufinala ABA 2 lige u kom je veći kvalitet pokazala sada već ugašena Primorska iz Kopra, ali i do druge uzastopne titule šampiona KLS lige.

Preuzimajući kormilo Čačana u septembru 2019. godine, Marinović je sjajno startovao predvodeći Borac do prvog mesta u domaćoj i drugoj regionalnoj ligi, što je bio osnov da organizatori takmičenja potvrde plasman Borca u ABA ligu, jer do doigravanja nije došlo usled prekida sezone zbog pandemije virusa korona.

U debitantskoj sezoni u elitnom regionalnom takmičenju, ekipa Marka Marinovića suočena sa ogromnim nedostatkom svog šestog igrača, publike, u ponedeljak je došla do svog osmog trijumfa, nasuprot 17 poraza koje je pretrpela u dosadašnjih 25 odigranih utakmica.

Ovim trijumfom tim iz grada na Moravi je napravio možda i ključni korak ka izbegavanju pozicije broj 13, a tako i igre u baražu. Iako još uvek nije sve gotovo, pošto su i Cibona, Krka i Split u igri, Borac će staviti tačku na opstanak u jadranskoj ligi ukoliko bude slavio u Hali kraj Morave protiv Cibone.

Koliko mu nedostaje vetar u leđa koji je nevidljivi neprijatelj, kovid- 19, uskratio igri košarkaša iz Čačka, Malina je pokazao na konferenciji po završetku utakmice sa Splitom, a pobedu je posvetio upravo svim ljudima u srpskom gradu košarke.

„Utakmica je bila mnogo važna i za nas i za njih. Mnogo sam uzbuđen i ovu utakmicu bih posvetio svim ljudima u Čačku, mi smo grad košarke i mnogo smo se borili da dođemo u ovu situaciju. Posle dosta sportske nepravde, ne upirem prstom ni u koga, momci su pokazali da su najbolji kad je najteže. Matematički još nismo opstali, ali smo blizu toga. Teško je, prva godina u ABA ligi i vrlo smo blizu ostanka u ligi. Emotivno sam malo... Mnogo mi je teško... Ali eto, poželeo bih Splitu svu sreću u nastavku sezone“, emotivan je bio Marinović.

Dobrić i Lojd „ispili“ Cedevitu, Zvezda može do prvog mesta

Mladi Srbin je ponovo promenio istoriju NBA lige! /video/

Žestok sukob američkih novinara oko Jokića: „Argumenti su ti idiotski“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala