Kremlj prokomentarisao češku "histeriju" oko proterivanja ruskih diplomata

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da Kremlj ima krajnje negativan odnos prema „celoj toj histeriji“ sa proterivanjem ruskih diplomata iz Češke.
„Sada se naše diplomate bave tim. Mi, naravno, krajnje negativno se odnosimo prema celoj toj histeriji. Jedino to mogu reći“, rekao je Peskov, komentarišući najave da bi Češka mogla proterati još 60 ruskih diplomata.

Portparoka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u intervjuu radiju „Govori Moskva“, primetila je, komentarišući potrebu za paritetom po broju službenika ambasada u Moskvi i Pragu, da Češka nema nameru da normalizuje diplomatske odnose, već pravi performans.

Ranije je češki ministar spoljnih poslova Jakub Kulganek saopštio da bi Češka mogla proterati „oko 60“ zaposlenih u ruskoj ambasadi u Pragu, ukoliko Rusija danas do podneva ne odluči da vrati u Moskvu češke diplomate koje je proglasila personama non grata.

Podsetimo, premijer Češke je 17. aprila saopštio da Prag sumnjiči ruske obaveštajne službe da su odgovorne za eksploziju u skladištu municije u selu Vrbjetice 2014. godine. Istog dana, češki ministar spoljnih poslova Jan Hamaček izjavio je da njegova zemlja proteruje 18 ruskih diplomata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala