Tinejdžer „vrele krvi“ prvi put u dresu Srbije

© Foto : Jutjub / AS MONACODejan Kuzmanović
Dejan Kuzmanović - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Pratite nas
Dejan Kuzmanović, mladi fudbaler Monaka, debitovao je za kadete Srbije, čime je samo potvrdio prethodno izgovorene reči da će u budućnosti nositi dres Srbije.

Srbija je u prošlosti izgubila veliki broj fudbalera koji su rođeni u inostranstvu, ali su srpskog porekla i kao takvi su mogli, a mnogi su i želeli, da obuku dres srpskog nacionalnog tima.

Marko Arnautović, Bojan Krkić, Marko Marin i Aleksandar Dragović, spadaju u tu kategoriju koja, nažalost, nikada nije zaigrala za Srbiju, ali Dejan Kuzmanović (broj 13 na slici) nije jedan od njih. 

Momak rođen u francuskom Lionu 2004. godine se pravovremeno našao na radaru nadležnih u Fudbalskom savezu Srbije, dobio je poziv da se priključi selekciji igrača mlađih od 17 godina i debitovao je na utakmici protiv Bosne i Hercegovine.

Kuzmanović se nije dvoumio, kao što to nije bio slučaj ni pri ranijim pozivima, ali zbog pandemijskih okolnosti nije mogao da se stavi na raspolaganje srpskom timu.

Sedamnaestogodišnji fudbaler pre debija za kadetsku reprezentaciju javio se na poziv Sputnjika i kratko prokomentarisao poziv: „Veoma sam ponosan što sam pozvan u reprezentaciju. Ovo je tek početak. Zauvek ću biti uz Srbiju da dam najbolje od sebe i da postanem najbolji“.

Dejan Kuzmanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Knežević „vrele krvi“ je izabrao pravi put, a za Sputnjik kaže: „Zauvek uz Srbiju!“

Inače, Srbija je pobedila Bosnu i Hercegovinu, a Kuzmanović je na terenu proveo svih 90 minuta. Naredni pripremni meč sa istom selekcijom igra se 22. aprila u Zenici, kao što je slučaj bio i u prvom susretu.

Dejan, koji igra u defanzivi, pre nekoliko godina za sajt kluba iz Kneževine rekao je da je Srbin, iako mu je majka Albanka, otac Srbin, a on odrastao u Francuskoj.

„Ja sam Srbin, iako sam odrastao kao Francuz. Ponosan sam na svoje korene. Bio sam stidljiv, povučen, promenio sam se, sada sam borac, prihvatam samo pobede jer sam rano otišao od kuće, sa 13 godina“.

Kuzmanović svoje fudbalsko, ali i lično znanje, stiče u akademiji Monaka, gde ima idealne uslove za rad. I to je ono što ga najviše zanima.

„Rad, rad i samo rad“, rekao je Kuzmanović govoreći u reportaži o trening centru kluba iz Kneževine.

Knežević „vrele krvi“ je izabrao pravi put, a za Sputnjik kaže: „Zauvek uz Srbiju!“

Đorđević za Sputnjik o čudu na „Marakani“: Kad si pošten i hrabar, onda te Bog nagradi

Debakl Superlige!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala