Da li će Rusi ovoga leta izabrati Crnu Goru umesto Turske

CC0 / Pixabay / Bokokotorski zaliv
Bokokotorski zaliv - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Pratite nas
Rusi su spremni da otputuju u Crnu Goru nakon što je Rusija otvorila direktne letove sa tom zemljom, međutim, ova turistička destinacija još uvek ne može da zameni Tursku po popularnosti, saopštili su Sputnjiku predstavnici turističkog sektora Rusije.
„Crna Gora je objavila najradikalnije pozitivne mere koje se tiču ruskih turista. Istovremeno moram da primetim da ne razumemo zašto se na međudržavnom nivou ne dogovore na temu obnavljanja vazdušnog saobraćaja“, rekao je turistički operater Artur Muradjan.
Plaža u Antaliji, Turska - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2021
U Crnu Goru bez ikakvih uslova, PCR test za Tursku i Egipat

„Interes postoji i to veoma veliki, ali je prodaja trenutno pojedinačna. Kada se pojave čarteri i redovne linije krenuće prodaja. Do pandemije smo u Crnu Goru slali oko 10.000-15.000 turista za sezonu, a u Tursku od 800.000 hiljada do milion turista. Čak i uz potpuno uspostavljanje vazdušnog saobraćaja, Crna Gora neće zameniti Tursku“, saopštili su u drugoj kompaniji.

Do Crne Gore se ranije moglo doći letovima turskih aviokompanija, a sada samo preko Beograda, što nekada može da potraje i 20 sati i mnogo košta.

„U trenutnoj situaciji biće tražena bilo koja destinacija koja se otvori za turiste. Ne zaboravite da će cena biti osnovni faktor prilikom izbora države. Pre pandemije, Crna Gora je bila popularna destinacija među ruskim turistima i imala je prosečne cene na nivou španskih i italijanskih letovališta“, rekao je ekspert.

Ministar finansija Crne Gore Milojko Spajić je 20. aprila saopštio, da je zemlja ukinula sva ograničenja na ulaz turista iz Rusije, uključujući i obavezni PCR test na infekciju virusom korona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala