Bujanovac ušao u Zajednicu albanskih opština u regionu

© Sputnik / Dejan SimićOpština Bujanovac
Opština Bujanovac  - Sputnik Srbija, 1920, 22.04.2021
Pratite nas
Opština Bujanovac postala je član Zajednice albanskih opština u regionu, glasovima većine odbornika u bujanovačkoj Skupštini.

Za učlanjenje su glasali odbornici albanskih stranaka i jedan predstavnik Ujedinjene partije Roma na sednici Skupštine opštine Bujanovac, čime je usvojen zahtev Zajednice albanskih opština u regionu da se grad na jugu Srbije učlani u tu organizaciju, pišu „Bujanovačke“.

U obrazloženju zahteva za članstvo se navodi da će time biti „postavljeni temelji jake i dugoročne saradnje u regionu u kojem živi trećina albanskog stanovništva“.

U Zajednici albanskih opština u regionu već su Preševo, Tetovo, Priština, Tirana i Ulcinj.

Po rečima Šuajba Nezirija, direktora Turističke organizacije Bujanovac, koji je obrazlagao predlog, inicijativa za učlanjenje opštine Bujanovac potekla je na sastanku sa predsednicom Zajednice, održanom u Tirani, gde se nalazi i centar organizacije.

„Zajednica će poslužiti za razmenu iskustava sa svim opštinama članicama i ostvarivanje partnerstava za održivi razvoj. Radićemo na zajedničkim projektima i platformama u oblasti urbanizma, inovacija, zaštite životne sredine, kulture, umetnosti“, rekao je Neziri i dodao da će učlanjenje doneti dobrobit građanima.

Za članstvo u Zajednici opština, Bujanovac će plaćati godišnju naknadu koja će tek biti utvrđena.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala